Adi Mutu … un idol … prafuit?

VOCEA CITITORULUI

Aparut in ziua de Marti 19 Octombrie 2004

Emil Călinescu: “Ce bine! Dacă Mutu într-adevăr s-a dopat, eu unul nu pot decât să mă bucur. Am scăpat de o petardă pocnitoare de la echipa naţională (cică este a României, dar de fapt e a lu’ Mitică Corleone, Naşu şi Puiu. Vă daţi seama ce fericire este acum pe toată federaţia, în frunte cu Naşu şi Puiu, că ei au în prezent un răspuns la întrebarea care va fi pusă: de ce nu ne-am (corect ar fi v-aţi) calificat la Mondiale? Răspuns: pentru că nu a jucat Mutu. Dacă nu va juca Mutu, poate chiar vor juca fotbaliştii cei mai în formă (slabe speranţe cu Puiu). Un atac Neaga – Dănciulescu poate chiar ar marca goluri (şi aici sunt slabe speranţe că, jucând cu tactica lui Puiu, ne vom crea vreo ocazie de gol). De calificare nici nu poate fi vorba. Totuşi, se vor găsi şi oameni care îl vor plânge pe Mutu. În primul rând patronii de discoteci, de cluburi de striptease. Apoi şi presa va plânge pe umărul săracului nostru fotbalist care a fost scos ţap ispăşitor. Totuşi, primele categorii (patronii de discoteci, de cluburi de striptease) ar putea avea de câştigat. Dacă (sau după ce) va fi suspendat (sper eu cât mai mult), el va avea mai mult timp de petreceri, femei etc. Dar de unde bani?! Ăştia se termină foarte repede. Cine să-l plătească degeaba (oricum Abramovici îi dă bani de pomană)? Laura Andreşan ar trebui ca acum să dea asaltul final, dacă nu vrea să îl piardă, mai ales că el e acum cu fosta nevastă în vacanţă. De fapt, în vacanţă e de când a plecat de la Parma. PS: Adriane, un campionat care ţi se potriveşte este cel al României. Aici ai putea juca liniştit (mă rog, «juca» e prea mult spus; ai putea sta pe teren). Un atac Mutu – Neaga ar putea fi extraordinar de… educativ. Şi de irezistibil pentru… Laura Andreşan”.

(aparut in cotidianul regional Editie Speciala de Oltenia la data sus amintita; acelasi email a fost publicat in aceeasi zi si de cotidianul ProSport; era imediat dupa anuntul cu privire la depistarea lui Mutu!).

VOCEA CITITORULUI

Aparut in ziua de Vineri 29 Octombrie 2004

Emil:“După părerea mea, Mutu ar trebui suspendat. Nu ştiu dacă doi ani, nu ştiu exact legea în Anglia, dar, dacă ar fi fost judecat în România, el ar fi trebuit suspendat mai mult timp. Pentru că în Anglia nu este un exemplu pentru ceilalţi, ca în România. Acolo e un jucător oarecare din Est. Sunt sigur că nici 10 la sută din suporterii lui Chelsea nu ştiu exact unde e oraşul Piteşti, unde s-a născut «iubitul nostru fotbalist». Dacă în cazurile lui Zicu şi Goian federaţia s-a autosesizat (apropo, ce a făcut Goian de a fost suspendat?), ar fi cazul ca Naşu’ să se autosesizeze şi în «cazul Mutu». Ce exemplu le dăm jucătorilor noştri? Dacă el nu va fi suspendat deloc (Doamne fereşte!), iubitul nostru selecţioner, sperăm că nu şi senator, îl va băga în echipă pentru meciul cu Armenia. Or fi ăia desculţi, dar cu un drogat ca Mutu vom băga gol la Paştele Cailor! Dacă lângă Mutu va fi aşezat în atac (nu în ziarul «Atac») şi celălalt «dopat», Neaga, înseamnă că am ajuns o ţară de drogaţi. În final, cu speranţa că vom scăpa definitiv de Mutu din fotbal, o urare de bine pentru toţi fotbaliştii care doresc o convocare la naţională: să nu vă luaţi după Mutu, că o să se aleagă «praful» (Mutu ştie care) de naţională.
PS1: De la cine o fi aflat Mutu că sunt bune drogurile? Cumva de la colegul său din atac DROGba?
PS2: Cum în Italia a apărut o carte de bancuri cu Totti, la noi ar trebui să apară cartea «Cariera unui fost mare fotbalist» sau «Să râdem de bancuri cu şi despre Mutu».
PS3: Mutule, zici că mai ai 200.000 de dolari în cont? Adică, dacă doza e 100 de dolari, înseamnă că mai ai de 2.000 de doze? Atât de puţin? Eu zic că ar trebui să facem chetă naţională, pentru cel mai iubit (fost) sportiv. Şi, dacă nici aşa nu se strâng destui bani, propun să treci şi tu la droguri mai uşoare. De, asta e, te-au prins”.

(acest mail a fost publicat doar de cotidianul regional Editie Speciala de Oltenia!)

VOCEA CITITORULUI

Aparut in ziua de Duminica 31 Octombrie 2004

Emil Călinescu: “Se spune despre fotbalul românesc că ne oferă doar veşti proaste. Greşit! Vineri, 29 octombrie 2004, am primit o veste extraordinară. Mutu a fost dat afară de Chelsea. Pe lângă faptul că acest lucru face din Chelsea principala favorită la titlu (a scăpat de cel mai slab şi fiţos jucător din lot; bineînţeles, şi cel mai prăfuit), el reprezintă şi o scuză pentru Puiu. Una foarte bună. Pe lângă atitudinea presei, starea terenului şi arbitri. Pentru Chelsea va mai fi un lucru bun: acum toată lumea vorbeşte de acest club. Au auzit de el şi locuitorii din Papua-Noua Guineee (prescurtat PNG), şi au auzit de bine. Acest club ar trebui dat ca exemplu altora, că a dat drogatul afară, şi nu l-a dopat ca Juventus. Bineînţeles că şi Mutu va fi dat ca exemplu. Nici nu ştiu ce fel de exemplu este. Poate fi încadrat în ambele situaţii. E şi exemplu negativ (să nu faceţi ca el, că se alege praful de voi), dar e şi exemplu pozitiv. Asta pentru că l-a ascultat pe Hagi, care-i spusese să fie tot timpul… pozitiv. În final o să-i fac o urare lui Mutu: La mulţi ani… de suspendare”.

La acea vreme trimiteam mailuri diverselor ziare….am spus ca e timpul acum sa le public (si ) pe blog!
Revenind la Mutu, intre 2004 si 2008 diferentele nu-s foarte mari. Acum Mutu a ajuns indispensabil nationalei(ca orice pereche de izmene!)…nationala zici ca e handicapata cand nu e el in teren! Iar el numai boacane face! Acum aud ca el ar fi anuntat ca nu mai vine la nationala cat e Piturca antrenor. Daca pana acum Piturca mi-era super-antipatic, dupa faza asta chiar ca incepe sa-mi devina simpatic…Adica ce jucator conditioneaza venirea la nationala de un anume om…Iar acum Nasu e pus in fata aceleasi situatii….ORI MUTU ORI PITURCA! Prima oara a ales prost….de data asta insa orice alegere pare proasta!! Chiar foarte proasta!!!Iar cand Prunea vorbea de haos in fotbal…stia el ce spunea!
Iar efectul care se vede acum, si anume nationala e schioapa fara Mutu si Chivu este datorat intai si intai mentalitatii….nu de ieri, nu de alaltaieri, ci demult de tot! Tot timpul tactica nationalei, indiferent de selectioner, a fost facuta in jurul unor … „genii” … Dobrin, Balaci, Hagi…ceilalti jucatori au fost invatati sa munceasca pt aceste genii. Acele genii care conduceau, intamplator sau nu, si vestiarul. Romania a parut ca n-are lider! Nici in aparare, nici in atac! Toti jucatorii alergau…dar cu ce scop….scopul lor nu a fost niciodata golul sau pasa de gol, ci pasa spre Mutu…la dracu, cine poate schimba mentalitatea asta???Sau … POATE FI EA SCHIMBATA???

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s