MARADONA SELECTIONER!

O stire aparent de ultima pagina azi prin ziare….Maradona a fost(sau urmeaza a fi) uns selectioner al Argentinei. Detaliile cu privire la relatiile lui cu presedintele federatiei sau cu altii nu sunt importante. Importantan este insa stirea in sine! De fapt, cine este Maradona?

Ca jucator a fost un geniu…si ca orice geniu a avut excesele lui…cu bune si cu rele, Maradona este idolul Argentinei…cu bune si cu rele a facut aceasta tara campioana mondiala! Cu el in teren…Pe banca 2 experiente triste….Dar, atentie,  LA ECHIPE DE CLUB!

De ce am subliniat acest lucru…pt ca la o echipa de club munca e diferita….acolo e pentru oameni muncitori, care sa faca zilnic acelasi lucru, sa fie o echipa….Nationala teoretic ar trebui sa fie „recompensa” pentru munca depusa la club. Un antrenor bun la club e bun si la nationala! Asa zice folclorul…si in fond, cum altcumva sa alegi selectionerul?

E…poate nu e chiar asa! Munca de selectioner e diferita…nu tre sa stii sa pregatesti fizic echipa…cat ai echipa pe mana, o pregatesti doar TACTIC! II INVETI FOTBAL! II ASEZI IN TEREN! Un antrenor slab la club poate fi bun la nationala….dar nu e incercat….nu are nimeni curaj sa puna un antrenor fara rezultate la nationala! Si totusi….exista nebuni!

Iar nebunie mai mare in jurul fotbalului ca in Argentina nu exista! Maradona selectioner…poate parea o gluma! Dar cu Maradona selectioner, jucatorii vor fi de 10 ori mai motivati cand imbraca tricoul nationalei(si Messi, si Aguerro, si multi altii se simt onorati fie si doar imbracand tricoul pe care candva l-a purtat Maradona, dar sa mai fie si antrenati de acesta)….stadioanele vor fi vesnic pline(nebunie e oricum in Argentina)…. presa ii va fi favorabila(e Maradona…are voie sa greseasca!). Apoi, un aspect important….trebuie sa vedem ca in America de Sud se calfica in general cam aceleasi echipe la mondiale….Argentina aproape sigur va fi acolo, indiferent de selectioner….deci testul selectionerului e la mondiale….undee….va trebui sa : ALEAGA JUCATORII, SA-I MOTIVEZE SI SA-I ASEZE IN TEREN! De ce ar fi Maradona inferior la aceste capitole unui Carlos Bianchi sau Batista?

Fortand comparatia….ne uitam la Romania lui Hagi…un Hagi cu un talent departe de al lui Maradona, dar cuminte! neimplicat in scandaluri! Imi amintesc de meciurile cu Slovenia….in 2 meciuri cu Slovenia Romania a avut ocazii mai multe ca-n tot mandatul lui Iordanescu….stiu, sunt nostalgic….dar de la Hagi n-am mai avut selectioneri ofensivi….sa doreasca posesie, atac….iar contextul instalarii lui Hagi era cam acelasi…. Nationala insa JUCA! Vedeai FOTBAL!

Iar reintorcandu-ne in Argentina….potential exista….trebuie doar eliberata de chingile tactice….lasata sa joace si motivata sa joace!

Diego, arata-le cine esti! CU sau fara prafuri, cu sau fara alcool, cu sau fara FIdel Castro in tribuna, arata-le ca esti cel mai bun! SImpla ta prezenta va face Argentina favorita!!! ARGENTINA CAMPIOANA MONDIALA! Asta e pronosticu meu!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s