Nationala de cacat/ se bazeaza p-un drogat!

A trecut meciul cu Serbia…a mai trecut inca o calificare. La mondial merg sarbii (pe merit) si noi nu. Toata lumea vorbeste de cauze ale esecului si musai trebuie sa existe un vinovat. Toate oalele se vor sparge-n Piturca. Olteanu are bubele lui, unele foarte mari…dar nu e el 100% vinovat.
Sa le luam pe rand…
„Bubele” lu Piti:
1. A „plasat” nationala in genunchi, la picioarele lui Mutu si Chivu. Desi n-o spune explicit, el satisface orice toane celor 2. Declaratiile din presa sunt doar de suprafata, el de fapt lor le permite orice…sunt vedete.
2. Nu se implica asa cum ar trebui in selectie. N-a fost vazut la niciun meci (din tribune) d-al Fiorentinei, Interului, Shaktiorului, Herthei Berlin etc…El merge doar la meciurile din Romania.
3. Colaborarea defectuasa cu presa, lucru binecunoscut. El considera ca a da un interviu presei este o favoare pe care o face acesteia, nu o obligatie.
4. Imaginea nationalei foarte proasta: ca stil de joc (anti-jocul facut la Euro), ca modalitate de lucru, ca mod de prezentare (la meciuri e in trening, nu in costum…).
5. Echipa tehnica e de fapt 0. Piturca decide totul! Crede ca le stie pe toate. Poate ar trebui si un psiholog…poate mai multi secunzi…
6. Relatiile proaste cu multi oameni de fotbal. E de fapt o continuare a punctului 5. In loc sa se consulte cu unii dintre acestia, el prefera sa se razboiasca cu ei. Un sfat de la Ienei, Dinu, Iordanescu, Lucescu, Mircea Radulescu poate n-ar strica…si poate i-ar prinde bine…Lista ar putea fi largita.
7. Nu l-am vazut la nicio reuniune a scolii de antrenori, in care sa vorbeasca celor tineri. Ca selectioner se presupune ca teoretic sta foarte bine…Atunci sa-i invete si pe ceilallti asta.
8. Ingamfarea…declaratia cum ca NU RASPUND DECAT IN FATA LUI LUPESCU e elocventa

Acum sa vedem unde NU e vinovat Piti:
1. Nu s-a auto-instalat, ci a fost numit selectioner. Multe defecte i se stiau, dar cu toate acestea a fost instalat.
2. Nu exista o modalitate prin care sa fie tras la raspundere. El, intr-o tara cilivizata, ar trebui sa poata fi demis si pe alte considerente, nu doar din cauza rezultatelor. Revenim la punctul 1: asa e contractul sau!
3. Aria de selectie restransa…in consecinta, nu a avut de unde sa ia un nou Mutu, Chivu…
4.Atmosfera de la echipa nationala…poate nu are putere de decizie 100%…poate ca pur si simplu nu poate renunta la Mutu asa de usor… poate…
5. Poate unii au boala din start pe selectioner pt ca-i doresc locul… Poate ca unii oameni de fotbal ii doresc raul selectionerului, oricare ar fi acesta….
6. Fotbalul romanesc in general…scandalurile, coruptia…in general mediul, ambianta din fotbalul romanesc…toate astea nu sunt in avantajul echipei nationale.
7. Mutu si CHivu sunt liderii informali ai generatiei si pt ca alti jucatori nu joaca la echipe mari. E o rusine in general pt fotbalul romanesc ca sta in astfel de jucatori: intr-un drogat si intr-un jucator ce s-a accidentat la un bairam!!! Felicitari natiune!!!!
Cu toate astea, Piturca, vinovat sau nu, consider ca trebuie sa plece. La un nou drum…cu un om nou. Ca o simpla parere, consider ca ar trebui adus un antrenor strain…O sa dau si o lista cu motive:
1. Cu cateva exceptii, toate variantele autohtone sunt de fapt „reveniri”: Lucescu, Hagi, Boloni…fiecare a avut sansa lui…candva… Din diverse motive au plecat…O intoarcere in timp este inoportuna…nici Herera n-a mai avut rezultate la intoarcere…iar ca sa luam alt exemplu, englezii nu s-au gandit niciun moment sa-l re-inscauneze pe Bobby Robson…cand s-au epuizat variantele autohtone, s-au orientat catre straini(Erickson si Capello)
2. Strainul ar fi obiectiv 100%. Evaluarea jucatorilor ar fi facuta nu dupa criteriul CU X AM LUCRAT SI-L CUNOSC…(asta presupune sa fie pus un selectioner CE NU A MAI LUCRAT IN FOTBALUL ROMANESC, deci exclus Zenga, Protasov, Bergodi, Napoli, Uhrin).
3. Strainul ar fi sau ar trebui sa faca selectia corecta si vizavi de impresarii jucatorilor(situatia ideala), momentan pe prietenia Piturca-Becali putandu-se face diverse „speculatii”.
4. Strainul sa vina cu echipa sa, echipa care sa se ocupe de TOATE NATIONALELE…nu se exclude varianta cu secunzi romani, dar in principiu trebuie lucrat peste tot la fel.
5. Strainul trebuie obligat sa tina prelegeri la scoala de antrenori, in acest sens el urmand a invata si pe romani despre ultimele noutati din fotbal. Asta presupune ca antrenorul strain sa fie unul respectat si experimentat, nu unul la inceput de drum.
6. Trebuie ales un strain-constructor de echipe, care sa stie sa lucreze cu tineri(poate sa fi si lucrat cu tineri).
Aici dau 2 exemple:
– Alesanco, ce a mai lucrat la 2 echipe romanesti, Craiova si FC NAtional, are experienta Barcelona B, el formand practic jumate din actuala echipa a Barcelonei. Nu sta in picioare argumentul ca nu ar fi obiectiv pt ca a mai lucrat in Romania deoarece jucatorii cu care a lucrat si majoritatea retrasi, doar Lutu si Claudiu Niculescu mai activand (dupa cate stiu, de la Craiova e vorba).
– Bora Milutinovici, recordman ca nr de echipe antrenate la un campionat mondial. Despre el pot spune doar ca peste tot a construit echipe…experienta lui e enorma…
De asemenea, mai sunt si alte variante, acestea 2 fiind primele care mi-au venit in minte.
7. Antrenorul strain ar veni cu alta mentalitate…de fapt poate aici e cheia…jucatorii romani nu au nevoie neaparat de un tactician…tactica nu e neaparat buna sau proasta….ci au nevoie de de alta mentalitate…Costea nu a jucat prost datorita tacticii…ci el mi s-a parut blocat psihic…si aici si cu Franta a jucat mult sub valoarea sa!
8. In sfarsit, strainul ar fi respectat si de presa, si de suporteri, si de restul antrenorilor. Climatul poate ar fi altul. Daca el ar fi sau ar parea obiectiv, neselectionarea unuia sau altuia dintre jucatori nu ar fi judecata asa de aspru (l-a preferat pe celalalt…asta e optiunea lui…!).
Mentionez ca un strain ce a mai lucrat aici, gen Zenga, Protasov…ar avea avantajul ca ei deja cunosc fotbalul romanesc…Din pacate, ei au lucrat doar cu o parte din jucatorii posibili-selectionabili, asa ca argumentul obiectivitatii ar cadea. Totusi, sunt variante de luat in seama.
In speranta ca cineva poate va citi acest post…nu neaparat ca-l vor si respecta, dar argumentele d-aici vor fi macar „gandite”, nu-mi ramane decat sa urez cititorilor acestui blog(mesajul de fapt apare pe mai multe) la (buna) revedere!

ps: Imi asum titlul…nationala noastra chiar asa este…dar asa merita sa fie in conditiile date!

Anunțuri

Un comentariu

  1. great site this emilstudentulminune.wordpress.com formidable to see you have what I am actually looking for here and this this post is exactly what I am interested in. I shall be pleased to become a regular visitor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s