REACTII (ne)FIRESTI !!!! DUPA DIVERSI PROFESORI, SEFI DE AN SI COLEGI, AZI COMENTARIU DE LA O SEFA DE PROMOTIE!!!!!

Salutare din nou. Desi am asta seara prezentare si maine examen, pt nenorocitu si hahalera de mine tot blogu e mai important!!!
Dar de ce e important??Pt ca… oameni importanti il frecventeaza! Astazi, o sefa de promotie. Pana acu, doar o singura persoana cu aceasta functie (Andrei Hagherlacher) mai „indraznise” sa lase „amintiri” pe cel mai minunat blog!! Azi insa avem lume noua. Pe domnisoara o cheama Serbanescu Daniela, si e sefa de promotie a fac de sociologie, seria 2009!! (postul unde a fost lasate comm se afla AICI ). Fiti atenti ce zice:


Comment by Daniela on June 17, 2009 9:54 pm

Da, suntem in mod sigur sociologi… Ne place sa despicam firul in patru, ne place sa vorbim nici noi nu stim exact despre ce, dar facem toate astea pentru ca suntem sociologi. Ce imi place mie cel mai mult in ceea ce s-a scris despre “sefi” in general si despre “sefi de promotie” in particular e ca poti deduce usor tendinta de a-i incadra la o “specie” aparte. E de vina sistemul, dar il aratam cu degetul pe individ. Da, frumoasa idee, dar nesustinuta. Iar ceea ce spui tu despre sefii de promotie e departe de a fi adevarat. Tu cunosti cateva cazuri de genul asta, eu cunosc cateva care te-ar contrazice. Cine are dreptate, ca sa ma folosesc de stilul tau?:D Si inca ceva, eu sunt sefa de promotie la doua facultati anul asta si nici nu m-am inchis in biblioteca, nici nu m-am automutilat, am facut ce am vrut eu, cand am vrut eu, nu m-au interesat niciodata notele altora, nu am probleme de comunicare si nu ma regasec in nimic din ce ai scris tu. Ceea ce a contat a fost ca mi-a placut ce am facut. Cand iti place ce faci, lucrurile nu sunt complicate. Chiar daca stiu ca e un defect profesional, cred ca trebuie incetat cu mania asta de face categorii si reguli din orice. Ar trebui sa nu uitam ca realitatea mai mereu e prea complicata ca sa poata fi inteleasa dupa reguli!

1. Tu inca nu esti socioloaga. Dupa licenta vei fi ! Eu, desi n-am fost sef de promotie, am luat nenorocita aia de licenta.
2. Specia aparte chiar exista. Nu e specie in sens biologic, ci doar in sens sociologic. Da, e o specie aparte. Cum specie aparte poate fi formata si din „cei care au ajuns la sociologie pentru ca au picat alte admiteri”. Daca eu ca sociolog consider ca acei oameni au ceva diferit, pot sociologic sa-i numesc „specie”.
3. Sefii de an intra in categoria larga numita PUPINCURISTI. (termen 100% ne-sociologic, da eu imi permit sa-l folosesc)
4. Tu esti oricum caz special, ca esti dubla-sefa de promotie ! O astfel de categorie inca n-am mai intalnit-o. Sincer, cei care faceau 2 facultati si care mi-au fost colegi aveau probleme, lipsa de timp alte alea… Faptul ca esti dubla-sefa de promotie e o bila alba pt tine!
Dar, de curiozitate, la ce facultate mai esti sefa??
5. Eu nu fac reguli. Regula inseamna sa fac o chestie pe care altii s-o respecte. Si sa iau masuri daca nu respecta. Fac reguli, ca sa le zic asa, doar pt mine. Iar blogu e un loc unde gandesc cu voce tare. Daca convine sau nu, e treaba fiecaruia.
6. Nu e neaparata nevoie sa te fi uitat la notele altora. Da profii sigur se uitau la notele tale. In astfel de cazuri, cand nota e la limita, 9-10 (limita poate fi mai mica sau mai mare), proful se uita la celelalte note si zice NU-I STRIC MEDIA. Si pune 10. E ca la ofertele de hypermarket: LA AL 4LEA 10, P-AL 5-LEA IL PRIMESTI GRATIS. Ai 3 pachete d-astea pe an…si pac esti sef( a) de promotie!
7. Realitatea e complicata. Da regulile ma ajuta s-o inteleg mai bine. Altfel as fi renuntat demult la ele. Si inca ceva: tu esti socioloaga. Sociologul se uita la majoritate, nu la minoritate. Daca 70% din cazuri sunt cum zic eu, am dreptul sa spun ce am spus. Tu spui ca si aia 30% sunt importanti. Da sunt, dar am dreptul sa spun ce am spus.
8. Inca ceva: doar de curiozitate, de la cine ai aflat de blogul meu?:) Nu d-alta, dar onoarea de a te avea printre „comentatori” este una mare:) Pana acu mi se reprosa ca am multe click-uri pe blog, da cei care-l citesc sunt de o calitate indoielnica…ca as fi gen can-can, click… (socio-click imi zice cineva)…dar cum pot fi asa cand am cititori si comentatori profesori, sefi de an, sefi de promotie???
Eram doar curios:)
Bafta Daniela in continuare:)Si te mai astept pe blog. Apropo, pt cine nu stie: dubla sefa de promotie e blonda si cica e din Pitesti (unii zic ca in Pitesti locuiesc olteni:D)…sa va mai aud pe vreunu ca ziceti bancuri cu blonde…sa vedeti ce va fac:D
La (Buna) revedere!

Un comentariu

 1. Hai sa iti raspund tot punctual :D.
  1.Ma cheama Daniela Serban, oricum vad ca stii cate ceva despre mine, deci te scuz pentru confuzie :).
  2.Sunt sefa de promotie si la Istorie, Relatii Internationale si Studii Europene.
  3.Sunt de-acord ca blogul este locul unde poti sa iti exprimi liber punctul de vedere fara sa avem vreun drept de a-ti reprosa asta, dar uneori lucrurile pe care le scrii vorbesc si despre noi si atunci e normal sa avem reactii (Ne)firesti.
  4.Cum ar fi posibila influentarea profesorilor in sensul de a da o nota mai mare unui viitor sef de promotie atata timp cat profesorii nu pun notele pe lucrari cu un catalog in fata? Crezi tu ca sta vreun cadru didactic de la noi din facultate sa se uite la notele mele? Mi-ar placea sa cred asta, dar parerea mea e ca nu.
  5.Nu poti sustine ca eu vorbesc despre minoritate si tu despre majoritate. Eu tocmai asta spuneam, ca tu cunosti cateva cazuri de un anume tip, eu cunosc cateva de alt tip. Concluzia e ca nu putem afirma nimic nici tu, nici eu.
  6.Iti multumesc pentru urari si pentru ca iei apararea blondelor. Iar in Pitesti nu locuies olteni, desi nu stiu de ce asta ar fi un impediment in a fi sef de promotie. Succes si tie!
  Daniela Serban (nu Serbanescu 🙂 )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s