De pe blogul unei antropoloage de Oltenia: Barbatii si porcii!!

Barbatii si porcii

Ieri a fost „Ziua Barbatului”. Intamplator, a fost sarbatoare si petru mexicani asa ca deja 2 motive au fost punctate pentru „un pahar cu baietii”. Ma intreb oare cati au avut norocul sa li se aprobe „scutirea” despre care se vorbea la TV, avand in vedere faptul ca ieri a fost miercuri- cea mai productiva/aglomerata zi a saptamanii . 1 din 5? 1 din 10? Anyway.. fiecare cu norocul lui

Am adus in discutie aceasta sarbatoare pentru ca vreau sa impartasesc o mica teorie pe care o am in legatura cu o fraza des folosita la adresa barbatilor. Da, ati ghicit, azi voi discuta despre asemanarea barbatilor cu porcii. Sunt sau nu barbatii niste porci?

Nu-mi amintesc ca vreun barbat din cercul meu de prieteni sa-mi fi impartasit preferinta pentru persoanele de acelasi sex. Prin urmare, daca nu am auzit, pana acum, un barbat exclamand exasperat „Barbatii sunt niste porci” acest lucru se explica prin solidaritatea de grup.

In shimb le-am auzit pe fete. Cel mai adesea, exclamatia cu pricina e urmata de un potop de lacrimi, efuziuni aleatorii de sentimentalisme, explicatii scoase din context, revenire obsesiva la situatia care a determinat atitudinea inversunata iar ca incununare a eforturilor de mininamalizare se rosteste o peroratie profund feminista despre inutilitatea barbatilor. In cele mai grave cazuri, sfarsitul crizei personale consta in exprimarea dorintei de a-i vedea , pe toti!, intorsi in vaginul originar. Da, cand suntem nervoase barbatii sunt niste porci si nimeni nu ne poate convinge altfel!

Trebuie sa tineti cont si de faptul ca in momentele respective nu judecam rational. Daca am fi mai mult sub influenta emisferei stangi , fara indoiala ne-am da seama ca acuzatiile de sexism si misoginism sunt nefondate atunci cand ii asemanam pe barbati cu porci. De ce?

Sa ne aducem aminte: ce sunt porcii? Animale domestice care stau intr-o cocina si isi petrec ziua mancand , grohaind si dormind. De asemenea, in cele mai multe cazuri, porcii sunt castrati. Pardon, „privati de organele genitale” . Teoretic, porcii nu se gandesc la sex : n-au cu ce/de ce. Sau, daca se gandesc la sex o fac atunci cand dorm. Cand sunt in stare de veghe mananca. Nimeni nu s-a intrebat daca porcii mananca pentru a scapa de dorinte carnale. In fine, sa nu-l bagam in oala pe Freud! Ce rost are sa complicam lucrurile? Tipic feminin! Cum se explica atunci asemanarea barbatilor cu porcii?Poate Napoleon din romanului 1984 si-a angajat un PR-ist sa le faca porcilor faima de misogini si obedati sexuali …

Ceea ce ma surprinde este faptul ca barbatii nu se apara in fata unei astfel de exclamatii. Imi imaginez gama de raspunsuri variind de la „Fah, proasta draq .. tu ai vazut un porc in viata ta” pana la „Te rog draga, nu-mi insulta sensibilitatea din cauza unor complexe personale”
Mai mult decat atat, este relativ usor sa transformi insulta asta intr-un adevarat „force field.”
Cum? Simplu. Stiti bancul cu diferenta dintre un barbat casatorit si unul celibatar? Nu? Ei bine, „Care e diferenta dintre un barbat casatorit si unul singur? Barbatul singur se duce acasa si zice: Of, aceeasi mancare! Mai bine ies la agatat. Barbatul casatorit se duce acasa si zice: Of, aceeasi femeie. Mai bine ma duc sa mananc”. Doamnelor/domnisoarelor/fetelor, care dintre acesti barbati are mai multe sanse sa se comporte ca un adevarat porc? Force field-ul ar actiona cam asa : Daca „barbatii sunt porci” atunci ,nu te supara, dar probabil ca nu-i inspiri cu nimic altceva..

In final, pentru a nu fi acuzata de lipsa de solidaritate pentru propriul meu gen/sex voi mai spune doar atat : Nu mai folositi aceasta expresie! Este lipsita de originalitate , nerelevanta, folosita cu exagerare si fara rezultate vizibile!

Daca nu va puteti exprima altfel dezaprobrea fata de barbati folositi drept tap ispasitor (ha!) un alt animal.

Iata o idee sub forma unui banc:

„Ursul, lupul si magarul erau la barul din padure. Ursul zice:
-Hei barman, da o bere. Vreau sa ma duc la ursoaica-n seara asta s-o fac fericita.
Apoi da comanda lupul:
– Hei, barman, baga doua beri la baiatu’. Am si eu o lupoaica acasa..
In sfarsit, vine si randul magarului.
-Bre, vreau si eu o cinzeaca. Una mica asa..
Curiosi, ursul si lupul se uita la magar:
– Bine, mah, n-ai si tu o nevasta la tine in staul?Nu vrei sa se simta si ea bine?
-Ei, eu vreau doar sa-mi sclipeasca putin ochii.. „

Mai e ceva de comentat??Daca faceti click pe titlu, veti observa ca postul e scris de o FATA! …
Salutari minunate, blonde si oltenesti tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s