Eurovisionul si geografia!

Salutare din nou,

Se da urmatoarea stire de pe hotnews:

Israel ar putea rata participarea la Eurovision 2012, din motive religioase

Finala concursului Eurovision 2012 va avea loc pe 26 mai, data ce se suprapune cu o sarbatoare religioasa foarte importanta pentru evrei: Shavuotul (Rusaliile), informeaza esctoday.com.

Organizatorii concursului au stabilit ca Eurovision 2012 sa aiba loc pe 22, 24 si 26 mai, in Baku, Azerbaijan.

Conform legilor israeliene, tara nu poate participa la nici o competitie internationala in timpul sarbatorilor. Din cauza acestor legi, Israelul a fost nevoit sa nu participe la Eurovision in 1980, 1984 si 1997.

In plus, anul acest, tot din cauza unei sarbatori religioase, organizatorii Eurovision au fost rugati sa plaseze Israelul in cea de-a doua semifinala, fara a tragere la sorti, evitand astfel ca repetitiile sa aiba loc in timp ce Israelul sarbatorea Ziua Independentei.

Postul de televiziune Israelian care transmite concursul incearca de asemenea sa obtina permisiunea de a trimite o delegatie in Azerbaijan, care are o granita deschisa cu Iranul (intre Iran si Israel existand relatii tensionate).

O decizie privind problemele invocate de Israel ar putea fi luata pe 20 iunie. ​

Bun, acum sa lasam la o parte discursul anti-semit si sa gandim OBIECTIV. Si OBIECTIV gandind, intreb: CE DRAQ CAUTA ISRAELUL LA EUROVISION? Eurovision e un concurs EUROPEAN, nu? Geografia asta chiar nu conteaza in politica??
La fotbal poate e justificat…n-ar putea juca cu palestina ori irak…Da aici? De ce trebuie sa vedem concurenti din Israel? Si cand se plang evreii de anti-semitism, nu se gandesc la oamenii PROVOCATI?
Iar legat de geografia asta, care e CONSTANT calcata in picioare, imi amintesc de ce ne zicea profa de geografie in generala: ROMANIA E IN EUROPA CENTRALA, NU IN EUROPA DE EST!
Asa ca daca gasesc vrun atlas geografic, ma duc degraba sa-i dau foc: Israelul E in Europa, iar Romania ESTE in Europa de est! La dracu cu geografia asta!!!

Salutari EUROPENE tuturor!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s