Scandal la varf in UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI: Mircea Dumitru vs Jurnalul National!

UPDATE: Acelasi lucru gasesc si pe site-ul rtv.net : […] <<Una dintre schimbările importante aduse de noua legislaţie este obligativitatea existenţei a cel puţin doi candidaţi la alegerile pentru desemnarea rectorului. Dacă înainte erau destule cazuri de universităţi cu un singur candidat (ex. Ioan Pânzaru – Universitatea Bucureşti, Ecaterina Andronescu – Universitatea Politehnica Bucureşti, Constantin Oprean – Universitatea Lucian Blaga din Sibiu şi multe alte cazuri), acum această practică nu mai este posibilă. >> […] ( sursa ) ! Nici rtv-ul n-a suflat o vorba despre alegerea lui Mircea Dumitru…Ciudat!

Maine, 30 ianuarie 2012, ora 00, continuarea scandalului socio-blogosferic!! AMANUNTE UIMITOARE!! Ramaneti pe cel mai minunat blog!

Salutare din nou,

Supun atentiei doua texte:

1.
Big Brother, marca Mircea Dumitru! Piaţa Universităţii arde, iar rectorul UB se piaptănă!

Pus la zid de către societatea civilă după ce a interzis transmisiile live de pe clădirea Universităţii Bucureşti, rectorul Mircea Dumitru a reacţionat ieri pentru prima oară. Declaraţiile celui care a fost ales în fruntea celei mai prestigioase instituţii de învă­ţă­mânt superior din România sunt ilo­gi­­ce şi nu fac altceva decât să mas­che­ze adevăratele motive pentru care UB s-a îndepărtat de simbolul liber­tă­ţii.

„Existând mai multe solicitări de montare a unor camere web care să transmită imagini din Piaţa Universităţii, conducerea Universităţii din Bucureşti a considerat că nu este cazul să favorizeze anumite instituţii în detrimentul altora şi, ca atare, şi-a asumat instalarea unei reţele proprii care să difuzeze în timp real ima­g­i­ni pe site-ul instituţional”, susţine Mir­cea Dumitru.

Ceea ce omite să spună rectorul este că Jurnalul Naţio­nal nu a soli­citat niciodată exclusivi­ta­te din partea Universităţii Bu­cu­reşti. Tocmai de aceea, http://www.jurnalul.ro a preferat să folosească o linie de internet separată de cea a instituţiei de în­vă­ţământ, pentru care s-a plătit abo­nament din bugetul ziarului.

În plus, angajaţii Facultăţii de Geografie au beneficiat de servicii de internet fo­lo­sindu-se de abonamentul plătit de către Jurnalul Naţional. Dacă ar fi dorit transparenţă, Mircea Dumitru ar fi trebuit să răspundă pozi­tiv tutu­ror celor care i-au soli­citat spaţiu pentru transmisii live. Acest lucru ar fi adus un capital enorm de imagine pentru instituţia pe care o conduce. Balconul Universităţii a fost locul în care în 1990 s-au instalat boxele sta­ţiei de amplificare la mitingurile de protest desfăşurate în acea vreme. În 1996, Emil Constantinescu a vorbit mulţimii din acelaşi loc. Acum, Mir­cea Dumitru a răpit acest simbol al de­mocraţiei.
N-o să mai treacă mult timp şi îşi va pune rufele la uscat acolo.

Decizia Universităţii Bucureşti de a-şi face propriul sistem de transmisii live este una halucinantă. Investiţia este de ordinul miilor de euro şi nu se justifică în condiţiile în care instituţia are datorii pe care chiar Mircea Dumitru le recunoaşte. În plus, această activitate nu are absolut nici o legătură cu învăţământul superior. În campania electorală în care n-a avut nici un adversar, recto­rul a susţinut că îşi doreşte ca UB să crească pe plan internaţional. Uitân­du-ne pe site-ul unor universităţi precum Harvard sau Oxford nu am găsit imagini live.

Anunţul făcut ieri de către Univer­si­tatea Bucureşti a stârnit ne­mul­ţu­mi­rea studenţilor. Aceştia nu îşi doresc să fie monitorizaţi şi deja îl numesc Big Brother pe proaspătul rector, care nu pare deloc preocupat de îmbu­nă­tă­ţirea condiţiilor de cazare din că­mi­ne­le studenţeşti.

Re­voluţia electronică începută de către Mircea Dumitru îi loveşte şi pe angajaţii Universităţii Bucureşti. Aceştia au fost anunţaţi că nu mai au voie să navigheze pe internet în timpul programului. Singura activitate permisă de rectorul Big Brother este verificarea căsuţei de e-mail. Măsura este una de-a dreptul bolşevică. Cadrelor universitare li s-a pus în vedere să nu folosească stick-uri sau internetul de pe telefonul mobil, altfel vor avea de suferit. Wireless la Universitate? Poate doar după ce va demisiona Mircea Dumitru.

( sursa )

2. Un articol mai vechi, din ziare.com, din care voi reproduce doar un fragment!

Universitatile trebuie sa-si aleaga rectorii

[…]

Una dintre schimbările importante aduse de noua legislaţie este obligativitatea existenţei a cel puţin doi candidaţi la alegerile pentru desemnarea rectorului. Dacă înainte erau destule cazuri de universităţi cu un singur candidat (ex. Ioan Pânzaru – Universitatea Bucureşti, Ecaterina Andronescu – Universitatea Politeh­ni­ca Bucureşti, Constantin Oprean – Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu şi multe alte cazuri), acum această practică nu mai este posibilă. De altfel, cum s-ar putea organiza alegeri cu un singur candidat când unica mo­dalitate de a-l respinge este ne­­par­ticiparea la vot sau anularea pro­priului vot? Predictibilitatea a­ran­­­­jamentelor şi abandonarea luptei de către potenţialii contracandidaţi pe motivul că jocurile sunt deja fă­cute nu mai pot funcţiona.

[…]

( sursa )

Si acum comentariile:
1. Nu am mai gasit pe google discursul lui FUneriu de la promulgarea legii educatiei. El preciza foarte clar ca nu va mai valida alegeri cu un singur candidat!
2. Si totusi, la universitatea din bucuresti fuse un singur candidat! Care, spre surpriza TUTUROR, a si castigat!
3. Partea care m-a uimit pe mine a fost ca nimeni nu s-a sesizat. Nici presa anti-portocalie, care ar fi trebuit sa profite de prilejul de a da in ministrul funeriu. Dar nici presa favorabila acestuia, care in alte dati atragea atentia, de ochii lumii, asupra unor „incoerente” de natura legislativa ori „comunicationala”(de ex, site-ul ziare.com, de pe care am luat acel fragment…site cunoscut pt aplecarea sa spre portocaliul politic…).
4. Acu nu stiu, nu-l cunosc pe Mircea Dumitru. Iar prieteni ori cunostinte nu prea am. O singura tipa, absolventa de filosofie, mi-a zis de el. Si a zis numai de bine. Ca e o persoana verticala(printre putinii de p-acolo cica), ca se bucura de alegerea dumnealui, ca merita etc… Avand in vedere ca nu am argumente sa sustin contrariul, plec de la premisa ca e adevarat.
5. Si totusi, ramane intrebarea: oare cum de nu s-a sesizat nimeni cu privire la aceasta anomalie? UN SINGUR CANDIDAT? Nici viteazul ministru(care a tinut un mega-discurs la inscaunarea noului rector, fara sa pomeneasca nimic de modul in care a fost ales acesta), nici presa, NIMENI!
6. De pe site-ul oficial al universitatii aflam:
Miercuri, 14 decembrie 2011, au avut loc alegerile pentru funcţia de Rector al Universităţii din Bucureşti. Din cele 1315 de persoane cu drept de vot din cadrul Universităţii, s-au prezentat la urne 910 persoane, reprezentând 70% din total. Prof. dr. Mircea Dumitru a fost votat de 782 de persoane, adică 59,4% dintre cei care aveau drept de vot şi 86 % dintre cei care au fost prezenţi la vot.
Asadar, au fost persoane, putine ce-i drept, care au refuzat sa-l voteze. E un semn, nu? (iar prezenta de doar 70% e alt semn…zic eu)
7. Camere web in universitatea bucuresti? Uau, asta e noua! Bine, probabil ca se va continua si cu celelalte sedii ale universitatii, pt ca, nu-i asa, imagini de vizavi de parcul cismigiu ori imagini de langa opera si-ar dori oricine sa vada! Sau poate imagini de la magurele, de la frumoasa facultate de fizica…Ori din grozavesti, de la filosofia atat de draga domnului rector…
8. Nota proasta pt jurnalistii de la jurnalul(suna misto asta…la fel precum GAZETARII DE LA GAZETA SPORTURILOR…:P) e ca abia acu s-au sesizat ca a fost unicul candidat. Da cand fuse „campania electorala” nu va sesizarati? Da cand acesta n-a organizat nicio intalnire, nicio dezbatere, nu v-ati sesizat? Nu stiu cati profesori din universitatea bucuresti il stiu la fata pe domnul rector! Probabil daca merg la rectorat si dau nas in nas cu dansul habar n-au peste cine au dat!
9. Revenind: oare decizia asta, buna sau rea, a fost validata cumva de senat? Si refuzul, dar si amplasarea de big brother…NU d-alta, da rectorul SINGUR nu stiu ce atributii are! Nu stiu, doar intreb…
10. Iar chestia cu netul e sinistra de-a dreptul…Oare cum poti verifica un om ce butoneaza propriul mobil? Daca sta si trimite toata ziua sms-uri e de bine, iar daca intra pe un site e de rau? (apropo, cum ar fi ca un profesor sa fie prins in flagrant citind acest blog? nu-i asa ca ar zbura in secunda urmatoare?)
11. A, si inca ceva: de atatea ori site-ul universitatii(dar si al facultatii mele) nu functiona. Asta inseamna ca serverele nu sunt cele mai bune(bine, cu site-ul facultatii mele era ceva ciudat: el mergea de la facultate sau din alta parte, dar de acasa nu…asta ma bagase la banuieli…)! Si atunci ma intreb: oare cum va functiona site-ul facultatii in conditiile unei transmisiuni continue live? Si ce calitate va avea acea transmisiune? (bine, nu intreb daca va fi sau nu cu sunet, ca deja cer prea mult)
12. A, si inca ceva, daca tot sunt la acest subiect…fiti atenti lege inteligenta marca funeriu! Cica rectorul e ales DIRECT de catre TOATE cadrele didactice, dar decanii, prodecanii si restul prorectorilor sunt alesi de rector. Adica decanul, ala care ti-e mai apropiat si de deciziile caruia depinzi mai mult, e NU IL ALEGI TU, in schimb esti pus sa votezi pe unu pe care nu il cunosti, habar n-ai cum arata si cu care nu prea sunt sanse sa te intersectezi de-a lungul mandatului sau! ASTA DA REFORMA!
(precizare: modalitatea de alegere a rectorului s-a votat prin referendum…ori prin vot direct, ori prin „concurs de dosare”…MAJORITATEA COVARSITOARE A UNIVERSITATILOR DIN TARA A PREFERAT VOTUL DIRECT…asta ca sa respect adevarul pana la capat)
13. Ultima chestie, absolut geniala: cica rectorul a trasat indicatii pretioase, si anume NU VA ACCEPTA DIN PARTEA FACULTATILOR DOAR O CANDIDATURA PT POSTUL DE DECAN! Morala: in Universitatea Bucuresti DOAR EU AM VOIE SA FIU ALES FARA CONTRACANDIDAT!
14. Sintagma BETIA PUTERII s-o aplica si aici?Adica el era apreciat cat N-AVEA functie de conducere, iar acu, cand are, deja „si-a inceput mandatul cu stangul”…ciudat
15. Pt cine nu stie, sa intre AICI , AICI si AICI . E scandalul de la filosofie! DUpa cate am inteles, actualul rector a fost seful acelei comisii. Atunci am fost de partea dansului si am fost de acord, partial, cu decizia. Totusi, pt respectarea adevarului, trebuia facuta si aceasta precizare(la fel, n-am vazut pe nimeni, cand si-a depus candidatura, sa spuna acest lucru!)

restul e cancan….

Salutari DOCTORALE tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s