(SI) americanii spun lucruri trasnite!

Salutare din nou,

Se da urmatorul articol:

Ascultă perlele liceenilor americani: SUA şi-au dobândit independenţa după războiul coreean, se învecinează cu America de Sud, iar moneda euro este folosită în Uruguay şi…Utopia

Un interviu realizat în rândurile elevilor unui liceu american a scos la iveală grave lacune în bagajul de cunoştinţe generale ale adolescenţilor autoproclamatei cea mai mândră naţiuni a lumii.

Poate părea greu de crezut, dar tinerii nu prea ştiu capitala statului în care studiază, după cum o enigmă o reprezintă numele vecinilor SUA ori denumirea războiului în urma căruia americanii şi-au dobândit independenţa.

În aceste condiţii, numele vicepreşedintelui în exerciţiu pare răspunsul la o întrebare academică, după cum răspunsul la întrebarea „Numiţi o ţară care foloseşte moneda euro” stârneşte hohote de râs.

Mai mult, un studiu al National Assessment of Educational Progress a arătat că numai nouă din 100 de elevi în clasa a patra l-au putut identifica într-o fotografie pe Abraham Lincoln şi au evocat corect două dintre motivele importanţei acestuia în istoria americană.

Mai grav este că situaţia se înregistrează într-o ţară care chiar alocă fonduri educaţiei, circa 75.000 de miliarde de dolari în ultimii 80 de ani…

( sursa )

( clip-ul nu merge, cica n-am permisiunea sa-l vad; incercati si voi, poate merge)

Asadar, cateva scurte comentarii:
1. Radem cu gura pana la urechi de perlele elevilor romani. Nu stim exact de cand sunt(imediat dupa bac apar perle, care de fapt apartin folclorului, ca nu se stie din ce an sunt), dar radem de ele. Si apoi cica ne intristam UITATI CINE VA CONDUCE TARISOARA ASTA!
2. Ca sa evadam, ne ducem p-afara, unde totul e COOL, iar toti oamenii sunt DASTEPTI! Principalul tel: SUA! Da, „ratatii” ajung si prin Europa, care prin Franta, Anglia, Germania…poate ceva tari nordice! Dar cu toate astea, obiectul este SUA!
3. Si acolo, surpriza: inteligenta nu e chiar la ordinea zilei! Trist, nu?
4. Fac pariu, pe cat vreti voi, ca elevii romani stiu:
– macar 2 vecini ai tarii noastre(macar Ungaria si Bulgaria…daca mai au inspiratia sa zica si Marea Neagra cu atat mai bine; in Moldova, vor sti cu totii, cu siguranta, ca vecinii sunt cei din Republica Moldova);
– resedinta judetului unde studiaza elevii probabil e CUNOSCUTA! mi-e greu sa cred ca un elev din Caracal nu a auzit de Slatina, ca sa dau exemplu judetul meu natal;
Acu nu zic ca romanii sunt CEI mai destepti, da m-am saturat de oamenii care au o parere atat de proasta despre romani. Ca sunt prosti, ca scoala e inutila, etc! Pana la urma, nici alte tari nu stau mai bine!
Nu suntem cei mai destepti, dar nici cei mai prosti! Cu toate astea, cei care sustin ca SUNT/SUNTEM cei mai destepti au un argument suprem: TIN CU AI LOR! AI MEI sunt CEI MAI BUNI! Cei care sustin ca ai lor sunt cei mai prosti merita sa se impuste…doar ar scapa tara de elemente nocive(in viziunea lor), nu?

Salutari ROMANESTI tuturor!

Anunțuri

Posted on 4 Februarie 2012, in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: