Guest-post: nesimtitii

 Alexandru Pirlogea este blogger din octombrie 2011 si poate fi citit la adresa: http://ideisiidei.wordpress.com/ .Pe el l-am pus ca autor pe blog, deci articolul l-a postat el. Nu am modificat, nu am corectat gramatical. Deci el este raspunzator pentru absolut tot.

nu este o eticheta adresata cuiva anume. in articolele mele am discutat tangential despre aceasta tema. acum o fac printr-un guest post despre nesimtiti si nesimtire. nesimtitii sunt o prezenta constanta in viata fiecaruia dintre noi.  cred ca nu exista loc in care sa te duci si sa nu dai de ei. fiind prezenti asa peste tot (practic sunt intalniti la orice colt de strada) oare mai era cazul sa scriu despre ei? bineinteles.

acum, sa ai bun simt e o dovada de slabiciune. daca ii atragi atentia cuiva si ii spui ca e nesimtit se uita la tine ca la un om nebun. ori pur si simplu te ignora. asa incearca sa evite o discutie.

lipsa bunului simt e un atu. daca poti sa faci ceva, in folosul tau propriu, iar pentru asta trebuie sa te dezici de bunul simt, ce mai conteaza? poate ca n-are rost sa-ti mai pui aceasta intrebare. are vreo importanta daca ceea ce faci e moral, immoral sau amoral? asta nici nu se mai discuta.

pe undeva, nesimtirea se intrepatrunde cu prostia, cu oportunismul (sau arivismul), cu lipsa de etica si cu decaderea morala. ce de calitati la o persoana nesimtita :)). la o evaluare cat mai obiectiva a unei finite vedem ca sunt doar minusuri asociate cu faptul ca cineva e prost-crescut. in cei sapte ani de-acasa, cineva ar trebui sa invete cum sa se poarte in societate. si invata asta de la parinti, de la bunici, de la o familie respectabila sau nu. insa doar el insusi e responsabil de ceea ce devine. mai mult sau mai putin constient, cineva ajunge sa fie nesimtit pentru ca asa a ales.

exista si asocierea la nesimtire. cateodata, unii le raspund nesimtitilor cu aceeasi moneda. si intra in jocul lor. de parca nu erau destui, le maresc si ei numarul.

inchei cu o intamplare povestita de un profesor in anul trei de facultate. la un curs ne-a spus despre cum s-au certat doi tineri beti intr-o discoteca din danemarca. incidentul a avut loc din cauza ca ambii au vrut sa iasa pe usa in acelasi timp. cea mai grava  mentionata a fost “dute-n padure!” oare a fost o disputa civilizata, in care s-a facut referire doar la buna crestere?

Sa ne auzim cat mai des ca musafiri ai lui Emil !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s