Guest-post – Satiră socială prin centrul Bucureştiului!

Andrei Vlad Trifan nu este in blogosfera, insa tot promite ca undeva, candva, va intra si el in blogosfera. Acest articol ar urma cica doar sa-i creeze apetit pentru asa ceva. Mai multe detalii despre el AICI si AICI .

Astăzi apar în peisaj şi eu, coleg de generaţie cu acest Emil Călinescu la facultatea de sociologie, căruia îi citesc destul de des blogul minunat şi mai contribui sporadic cu cate un status de pe messenger . Sper sa fie evaluată corect pe aceasta cale munca celor cu sprayul cu vopsea.

Întro vineri la amiză treburile personale m-au pe străduţele din spatele hotelului Intercontinental. Bineînteles am rezolvat totul destul de repede şi am mai avut timp de o cafea la plastic, am gasit un chioşc pe una din străduţe apoi am poposit un pic lânga nişte pereţi mâzgăliţi cum trebuie.

În evidenţă a ieşit peretele stradal al unei case părăsite pe care s-a pictat o sinteză a bucureştiului recent. Fiecare bucăţică avea ceva reprezentativ, un magazin ce aparţinea unei foste francize, un buldozer ce distruge un loc de joacă, pasajul Basarab, nişte străzi gri avariate… în faţă tronează falnic un burtos (model de tranziţie) cu un contract de vânzare în mâna. Opera reflectă destul de bine imaginea unui Bucureşti erodat de rotunzii aceştia de ocazie care şi-au facut loc în istoria recentă. Parcă este o etichetă a paraginii care oricum se vinde. Apare în imagini stilul care se fac lucrările publice şi privatizările. Aduce aminte de gustul acela al lucrurilor facute de mântuiala şi praful care se alege apoi.

E un lucru bun că apar chestii din astea şi pe la noi, arta urbană începe să arate din ce în ce mai bine iar pe viitor poate îşi face curaj prin mai multe locuri. Sunt convins că strazile capitalei au opere similare momentan a ieşit în evidenţă bucata pe fond albastru de pe Arthur Verona.

Cu respect si sper sa ne mai auzim si alta data!

7 comentarii

  1. Acele desene pot fi considerata reprezentative pentru o Romanie a zilelor noastre… nu se limiteaza doar la Bucuresti. Peste tot e asa… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s