Criza de cadavre…

Salutare din nou,

Cunoscutii mei probabil deja stiu ca azi urma sa merg la IML. Pentru cine nu stie, pe scurt, IML este Institutul de Medicina Legala. Eu sunt student la drept anul 4(la Dimitrie Cantemir) si am curs de medicina legala(obligatoriu). Iar seminariile se fac acolo. Unde asistam la autopsii si alte chestii. Si pana acum, dupa diverse amanari si ezitari, am mers la IML. Adica ma rog, ba ca nu ma corelasem cu nu stiu care colegi, ba ca s-a amanat. Diverse motive. Azi nimic. Azi am zis ca orice ar fi, ma duc.
Imi dau intalnire cu colegul meu Andrew la Iancului si d-acolo mergem la IML. Cu masina lui . Recunosc, demult nu mai mersesem cu o dacie. Nu Logan, Supernova ori Nova, ci DACIE! D-aia veche si ROMANEASCA! Ma rog, daca e sa aiba o calitate, aia e ca face caldura. Da, era cald in dacie. De plouat nu te ploua, de mers merge… Deci de ce ai da bani pe cine stie ce masina scumpa ? NU mai bine iei o dacie(cica a costat 2 mii de lei vechi) deja rabla? Adica sa dai 10 mii de euro(poate chiar si peste) pentru o sigla ? Ok, vara simti nevoia de aer conditionat. Dar in afara de asta nu vad ce ar mai putea avea. A da: sentimentul de siguranta. Care sentiment l-au avut atatia oameni morti in accidente…
Si ramanem la morti…Deci ajungem la IML. Ne intalnim cu o colega Bianca. Ea cobora din Taxi. Proful cica daduse indicatii sa-l asteptam inauntru nu afara. Cica inauntru e mai cald. De fapt nu e asa, pentru ca nu se da caldura. Ca altfel ar putrezi cadavrele. Si asteptam noi(ajunsesem inainte) pana la 8:30. Mai vine intre timp o colega. Si pentru ca n-aveam ce face, faceam glume. Din alea macabre. Ba ca orice ar fi sa nu ne injuram de morti ca se interpreteaza. Ba ca daca vrem caldura sa mergem alaturi unde e crematoriul. Ma rog, glume macabre.
Si tot aici, acelasi Andrew ne da tag pe facebook. Citez: Printre cadavre, la racoare — with Drd Emil Calinescu and Albu Bianca at Institutul De Medicina Legala Mina Minovici ( sursa ).
Si la 8:30 vine in sfarsit proful. Care ne anunta ca nu e material didactic. Cica un cadavru venise dimineata, da-l „rezolvase” un coleg, iar urmatoarea autopsie urma sa fie la ora 13. Deci ne-am intors acasa. Iar eu eram foarte mirat: bai, a ajuns criza chiar si la cadavre? Inteleg, oamenii mor de foame. Dar criminalii ce pazesc? Adica fratilor, nici crime sa nu mai avem? Ce trist…
(pentru cine nu intelege, nu orice om decedat ajunge la IML…daca ai murit de foame, de frig, de boala, de batranete, te duci la morga spitalului si gata… la iml sunt investigate cazurile de omor)
Merg apoi cu acelasi Andrew (de data asta nu-i mai dau link, 2 ii ajung) prin Rahova si apoi la Ikea. Da, eu sunt in acea categorie de oameni care merge la IKEA pentru hot-dog si nu pentru mobila. Iar ca strategie de marketing mie mi se pare un fiasco. Adica unicul meu neuron se intreaba: de ce as lua mobila de la un fast-food care-mi da hot-dog la 1 leu? E doar o intrebare… Astept ca specialistii de marketing sa ma dumireasca. Iar daca vreun „brand manager” al IKEA citeste acest articol, este invitat sa-si expuna punctul de vedere. Pana atunci, pentru mine IKEA este si va ramane ACEL FAST-FOOD IEFTIN DE LA LANGA MALL BANEASA! Atat. Nimic mai mult!

In final, salutari MACABRE tuturor!

Un comentariu

  1. Ca sa ajungi la mancare trebuie sa treci printre mobila, cu mine ai intrat pe usa din dos… de obicei nu se face asa.. Dar yo imi permit, ca sunt d’al casei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s