Guest-post – STUPIDstitions or SUPERstitions?

Iulia-Ofelia Grajideru este din Buzau si este bloggerita din 2010. Poate fi citita la adresa http://giulia21.wordpress.com/ . Alte articole despre ea AICI si AICI .

Superstitiile? Ce sunt ele? Cred ca acest cuvant este stiut de tot poporul, intrucat sunt vechi de cand lumea, cand stramosii nostri incercau sa-si explice diverse imprejurari si evenimente misterioase. Daca ar fi sa vorbesc numai si numai despre superstitii, cred ca as scoate un roman. Întrucat stiinta nu era la un nivel avansat, acestia atribuiau diverse credinte fiecarei superstitii, de exemplu,ei considerau ca reflectia propriei persoane in oglinda este de fapt o parte din sufletul lor. De aceea, era considerat ghinion spargerea unei oglinzi sau un rau apropiat.
Eu n-am sa inteleg niciodata de ce, la priveghi, dupa ce moare o anumita persoana, se acopera toate oglinzile din casa, inclusiv ecranul televizorului ?!!???! Din ce am citit de pe „our brother, Google”, cica e bine ca oglinzele sa fie acoperite pentru ca sufletele celor adormiti sa nu intre si sa continue sa salasluiasca in oglinda. De asemenea, cica daca te privesti in oglinda, atata timp cat in casa se afla o persoana trecuta in nefiinta, vei fi urmatorul care vei muri. Nu am timp sa cred asemenea bazaconii, dar observ ca aceste „traditii” se respecta. Spun „traditii”, intrucat daca intrebi pe cel care se ocupa de aceste ritualuri nici el/ea nu stie de ce face asta, spun din proprie experienta. Astazi stim ca reflectiile nu fac parte din sufletele noastre, insa inca mai este considerat faptul ca a sparge o oglinda atrage dupa sine ghinion 7 ani, unii spun ca te vei marita/insura in atatia ani in cate cioburi s-a spart oglinda. Hai sa ne apucam cu totii, burlacite si burlaci sa spargem toate oglinzile din casa, poate, poate. =))) NOT !
De asemenea, din ce mai stiu eu, se considera ghinion daca iti taie o pisica neagra calea. It’s just a poor animal, man! Probabil aceasta convingere s-a intiparit in mintea oamenilor deoarece pisicile negre erau tinute in vechime pe langa casa celor care practicau magia neagra. Uite, eu una consider ca daca tu crezi cu tot dinadinsul ca vei avea ghinion in ziua cu pricina, chiar vei avea. Avem o putere fabuloasa asupra creierului, noi, oamenii, insa nu suntem constienti pe deplin de acest aspect. Atragem energiile pozitive sau negative doar prin puterea gandului. Daca nu te vei mai gandi ca seful iti va face ziua amara sau ca vei pati cine stie ce, doar din cauza faptului ca o vietate pufoasa, iubitoare si cu non-culoarea negru ti-a taiat calea, fii sigur ca acest lucru se va intampla. Noi oamenii intotdeauna ne concentram pe lucrurile care nu le vrem in viata noastra , pe grijile cotidiene sau pe temerile noastre. Se spune ca de ce nu ti-e frica, de acel lucru nu vei scapa. Daca ne gandim la superstitia x si y si la repercusiunile ei, vom avea parte de ele, pentru ca toata energia noastra o focusam pe ceea ce nu vrem, prin urmare o atragem, evident.
Cea mai penibila superstitie pe care am auzit-o este cea legata de faptul ca daca lasi mancare in farfurie vei avea parte de un sot urat. O, Doamne, cat am putut sa rad. ) Vei avea parte de vreun bocciu, daca mananci tot din farfurie si vei fi cat usa, nici pe ala n-o sa-l ai, in this case.I’m just saying.
Acestea fiind spuse, (as putea continua sa enumar superstitii,dar cum am spus, as scoate un roman in acest caz), consider ca viata e prea frumoasa si prea scurta pentru a ne bate capul cu chestii infantile precum superstitiile, convingeri din popor atribuite unor obiecte, fapte, respectiv fiinte. Or avea unele un sambur de adevar, dar totul sta in puterea noastra, daca le permitem sau nu sa ne faca rau sau nu. Va pup si va urez dragii mei weekend placut in continuare.

Anunțuri

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s