O intrebare care framanta pe multi: produse naturiste ori medicina traditionala?

Salutare din nou,

Nu stiu cati dintre voi v-ati pus aceasta problema. Ok, poate sunteti prea tineri sa faceti asta. Ceea ce inteleg pana la un punct.

Si totusi exista unii dintre voi care v-ati intalnit cu aceasta situatie. Macar in familie.

Asadar, ce preferam intre produsele naturiste ori medicamentele clasice?

Dupa parerea mea(nu de medic, ci mai mult de „sociolog” ori, cum ar zice unii, „analist al vietii sociale”), produsele naturiste sunt folosite in principal pentru:

1. Slabit. Da, visul multor pitipoance este sa slabeasca natural. Sau naturist. E cam tot aia.
E adevarat, unii au dat-o-n bara din cauza asta. Vezi cazul Adrian Mutu.

2. La boli grave, pentru a se evita operatia. La fel, exista celebrul caz Steve Jobs, care intr-un final a dat-o-n bara. Dar sunt altii care au reusit.

3. La raceli si boli de sezon. Din alea care nu sunt grave. A lua antibiotice e ceva demodat pentru unii. Si e motiv de mandrie faptul ca-s evitate.

4. Pentru intarirea imunitatii. Practic inlocuiesc vitaminele.

5. Pentru afectiuni minore: ale prostatei, ale ficatului, ale inimii. De fapt e o completare a punctului anterior. Lumea considera ca-si intareste imunitatea. Imunitatea inimii, a ficatului. A ce vreti voi.

Un alt punct interesant al discutiei este legat de „amestecul” produselor naturiste cu medicamentele clasice. Unii sustin ca acest amestec e recomandabil, pentru ca tratamentele naturiste ar fi doar complementare. Altii sustin ca e gresit, pentru ca pot interactiona.

Si da, cunosc situatii in care oamenii s-au imbolnavit din cauza acestor interactii. Mai ales ca de cele mai multe ori tratamentele naturiste nu le urmam la sfatul medicilor. Care medici, bila neagra, de cele mai multe ori evita sa recomande asa ceva. Si pacientii actioneaza in consecinta: fac tratamentele dupa ureche, ascund medicului faptul ca urmeaza acest tratament. Iar efectele pot fi negative.

Nu vreau sa trag concluzii. Nu vreau sa fac recomandari. Fiecare isi alege drumul. Si fiecare isi va asuma consecintele pentru actiunile sale. Da, produsele naturiste sunt o solutie. Unii prefera sa moara pe mana lor(la propriu), altii o prefera pentru intarirea imunitatii ori pentru afectiuni minore. Fiecare cu alegerile lui.

Si da, nu condamn pe nimeni. Nici macar nu judec. Nici pe cei care le prefera, nici pe cei care le resping. Ar trebui intr-adevar facut un studiu. Sa vedem cine prefera asa ceva. SI de ce. Si cine respinge asa ceva. E doar o curiozitate personala, nu altceva 🙂

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Anunțuri

6 comentarii

  1. Atât timp cât sunt luate la recomandarea unui specialist și nu doar după ureche, ambele variante sunt ok. Pot fi luate și simultan, atât timp cât nu există contraindicații.

    Cât despre antibiotice și ”răceli”: majoritatea acestor infecții respiratorii sunt date de virusuri, nu de bacterii. Ca atare, antibioticele nu ar avea niciun efect asupra lor. Uneori se recomandă antibiotice pentru prevenirea suprainfecției cu bacterii (deci nu pentru tratarea răcelii respective) și oricum nu în orice situație. Nu e vorba de ”modă” sau ”mândrie” ci de cunoștințe. Aici iarăși trebuie urmată recomandarea specialistului.

    A nu se confunda produsele naturiste cu cele ”homeopatice”, ultimele fiind înșelăciune pe față (practic apă cu zahăr – maximul ce-l pot oferi fiind un efect placebo).

  2. Cred in produsele naturiste, dar mai cred, ca in unele cazuri nu trebuie sa neglijam nici medicina traditionala. Si ambele necesita supravegherea specialistilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s