Guest-post – ~ Metrosexualul ~ Gay, Cockalar sau Snob?

Salutare de pe blogul lui Drd Emil Călinescu! Daniel sunt eu (alias http://alexandrescudaniel.wordpress.com/) și bloguiesc de vreo 3 ani. Am acceptat invitația de a scrie aici un guest-post, și iată-mă! Sper că tema să nu vă sperie, iar textul să vă deschidă ochii: They`re watching us!…

Nu! Metrosexualul nu este individul care regulează metrouri. Este imposibil din punct de vedere fizic (deși nu se știe câți underground – homeless or fi încercat asta!). Conform unor definiții din dicționar, metrosexualul este acel bărbat “heterosexual sau de orice altă orientare, care are un puternic simț estetic, foarte preocupat de look-ul său (mai ales în ceea ce ține de modă), cultivând obsesiv propria persoană” sau bărbatul “cu preocupări feminine în ceea ce ține de estetică”. Venind din engleză, termenul e format din “metro” (metropolitan, urban) și “sexual” (deși se pare că nu are legătură cu orientarea sexuală) .
De ce Gay? Motivele sunt atât de numeroase, încât nu aș putea să le listez în cele câteva rânduri de articol. Un metrosexual se comportă ca un homosexual pentru că îl preocupă enorm de mult cum îi stă părul sau cât de sclipicioase îi sunt unghiile , câți litri de parfum îi penetrează nările sau cât de fără fir de păr îii este tenul fin și neted. Dacă stau bine să mă gândesc, un gay nu se comportă astfel. Nu am nimic cu comunitatea acestora, și mă gândesc că asemănând metrosexualii cu homosexualii… i-am cam jignit pe cei din urmă! (Sorry dudes… Uhm, I mean chicks!).
De ce Cockalar? Poartă tricou roz cu paiete (I mean, come on!) și bine cunoscuții pantaloni roșii în formă de morcov. Poartă inele pe degete (nu inel!) și brățări; Lănțișoare (o formă mai fină a lanțurilor purtate de Jan de la Brăila și Gigel Fantastikhu`) și ochelari de soare. Presupunerea mea conspiraționistă mă face să cred că ramele acestor ochelari speciali își activează o serie de senzori super-glue, astfel încât odată puși, Mr. Clubber-sexual nu va mai putea să și-i scoată; nici măcar pe timp de noapte sau iarnă.
De ce snob? Pentru că prin buzunare îi suflă vântul, iar întreaga lui garderobă se rezumă la bluzițe roz în carouri și pantalonași roșii în formă de morcov (cu una sau două perechi în formă de păstârnac!) . În schimb, în pofida acestui fapt, domnul Metro (hmmm, ar merge făcut un rol în X-Men, pe lângă Magneto!) este fițos. Eșarfa pe care o poartă cu mândria sa de eunuc, e ținută probabil acasă într-o cutie specială din care să nu se evapore parfumul – “coastă” și asta mult! Logic ar fi ca metrosexualul, atât de preocupat de calitate și estetică, să cheltuie mai mulți bani pe cosmetice și țoale. De fapt, lucrul ăsta nu se prea întâmplă.
În concluzie, metrosexualul nu este recomandat câtorva activități și situații, dintre care enumăr: căsătoria ( Ca nevastă, ai putea pica în capcana următoare; te vei trezi de dimineață și vei vrea să folosești nu știu ce loțiune – nu o vei găsi, pentru că bărbatul tău a folosit-o înainte. Nu căuta pudra sau crema de față – privește chipul de vampir al soțului tău și vei înțelege. De asemenea, lacul de unghii este lipsă – nu te teme, soțul tău nu e un aurolac, e doar un gay în miniatură!), sporturile ( Arunci cu mingea către el: “Nemernicule, mi-ai mișcat cu mingea un fir de păr de pe partea dreaptă a scalpului!”) și în final muncile grele (“ Auzi mă, dar ia zi, salopeta asta e de la Armani? În caz contrar, să știi că nu o voi purta; nu se asortează cu boxerii mei lila!”) .

Anunțuri

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s