Guest-post FOTBALISTIC: Despre invingatori si invinsi. Despre meciurile fara invingatori.

Al II-lea guest-post al meu scris ieri este unul legat de fotbal. Care a aparut pe un blog exclusiv de fotbal. Fara alte comentarii, preiau in intregime acest articol 🙂 ENJOY 🙂

Salutare din nou din deplasare,

Pana acum n-am mai scris guest-post-uri despre fotbal pe alte bloguri. Dar dupa cum stiti, totul are un inceput. Iar subiectul meu de astazi este legat de invingatori. Si invinsi.

Nu stiu de ce, dar putina lume a comentat cu adevarat dubla dintre Milan si Arsenal. Da, acea dubla cu 4-0 in tur si cu 3-0 in retur. De ce s-a intamplat asta nu stiu. Posibil ca ziarele sa aiba dreptate : oamenii nu sunt interesati de asa ceva. Si posibil ca oamenii sa nu doreasca « analize profunde », ci sa fie interesati azi despre ce s-a intamplat aseara. NU judec, doar vreau sa fac o « minima reparatie ».

Asadar, in general spunem dupa un meci, fie si dubla mansa, ca « echipa X a meritat sa castige ». E o expresie tembela in fotbalul nostru : « X si-a dorit mai mult victoria ». Da, in multe situatii dupa o dubla mansa o echipa iese in evidenta. Si chiar daca au fost unele momente in care cealalta a meritat, tot putem spune ca cealalta a fost mai buna.

La dublele manse uneori exista situatia ciudata in care dupa 2 egaluri se califica una din ele pentru spre norocul ei a dat un gol in deplasare. Nu o sa inteleg regula aia, dar nu acea regula e subiectul. Si atunci spunem uneori: NICIO ECHIPA NU MERITA SA PIARDA. Stiu ca s-a spus chestia asta despre Rapid, atunci cand a fost scoasa de Steaua in UEFA. Eu as completa: da niciuna nu merita sa bata. Cum sa te califici FARA SA INVINGI? Invingatorul fara victorie ? Nu suna ciudat ? In fond, atunci cand a fost inventat fotbalul, scopul lui era sa inscrii CU UN GOL MAI MULT decat adversarul.

Bun, o dubla mansa cu 2 egaluri suscita discutii. Dar ce ne facem cu o dubla mansa de genul Milan-Arsenal ? In aceasta dubla mansa, situatia sta radical diferit. Daca dupa prima mansa puteam sustine, fara sa gresim, MILAN I-A DESFIINTAT, MILAN I-A DESFIGURAT, MILAN I-A CALCAT IN PICIOARE, dupa retur ce mai putem zice ?

Iar dupa meciul asta eu pot sustine ca nicio echipa nu merita sa treaca mai departe. Si vreau sa ma justific :

1. Dupa modul in care s-a prezentat in tur Arsenal, respectiv in retur Milan, niciuna nu merita sa treaca mai departe. Nu cumva e desconsiderarea competitiei sa te prezinti asa ? Mai ales in cazul Milanului, care s-au dus la plimbare in Anglia la adapostul unui 4-0 in tur ?

2. Pentru faptul ca intr-una din manse NU AI INSCRIS. Scopul fotbalului e sa inscrii goluri. De ce te duci sa joci in deplasare eminamente defensiv ? Acum pe bune ?!

3. Bila neagra pentru Arsenal : pentru ca dupa aceasta dubla mansa au dat vina pe arbitrii. Arbitrii sunt deci de vina pentru jocul mizerabil din tur. Am inteles.

4. Bila alba totusi pentru Arsenal: a avut puterea sa lupte in retur. Si a crezut in sansa ei de a rasturna rezultatul.

Acum o singura nelamurire am : de ce singura care pateste astfel de chestii e Milanul ? Ma gandesc la acea dubla cu Deportivo, cand a pierdut 4-0 dupa ce batuse in tur 4-1. Ma gandesc la finala UCL contra lui Liverpool. Acum a venit acest meci. Cumva gradul de ingamfare la Milan e mai mare decat la alte echipe ?

Sau putem incerca o explicatie Becalista : au simbol pe DIAVOL, deci nu-i ajuta Dumnezeu, Care le intuneca mintea in retururi ori in repriza a II-a J.

Serios vorbind, de ce se intampla doar Milanului ? Si stau sa ma gandesc : daca era Milanul in UEFA atunci cu dubla Steaua-middlesbrough , probabil si Milanul ar fi fost scoasa in retur, in Anglia, dupa un avantaj consistent in tur. Ma rog, la Milan n-ar mai fi fost ceva atat de neobisnuit.

Paranteza. In politica este un sindrom : « The allmost winner » dupa englezi. In fotbal se tradusese « Sindromul Hector Cuper ». In politica romaneasca : « Sindromul Mircea Geoana ». Daca ar fi pierdut (iarasi) Milanul probabil ar fi fost botezat : « sindromul AC Milan » J .

In concluzie, din punct de vedere moral si estetic, in unele situatii avem 2 invingatorii. In altele insa avem 2 invinsi. Asta pentru ca ne ramane in minte imaginea invinsilor, imaginea in genunchi. De multe ori o echipa joaca atat cat ii permite adversarul. Antidot nu exista ! Nu putem cere forurilor internationale sa puna egalitate intre un 4-0 in tur si un 3-0 in retur. Oricat ne-am dori si oricat « ar contribui la fair-play ».

Salutari MICROBISTE si BLOGOSFERICE tuturor !

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s