Tradatori buni, tradatori rai!

ACEST ARTICOL AM DORIT SA FIE GUEST-POST. AM VRUT SA-L SCRIU IERI, PENTRU CA STIREA ERA DE IERI. SI AM STABILIT DEMULT CA NU MAI SCRIU MARTEA LA MINE PE BLOG. DOAR CA DADUSEM ARTICOLUL CUIVA SI A FOST REFUZAT. PE BUNA DREPTATE POATE. AM HOTARAT SA-L PUBLIC AICI. GUEST-POSTURI O SA MAI SCRIU 🙂

Salutare din nou,

Printre multe alte stiri, azi s-a strecurat si stirea despre plecarea lui Sorin Frunzaverde de la PDL la PNL. Nu intereseaza pe multi aceasta stire, asa ca incerc s-o fac sa nu treaca neobservata. Si premisele de la care plec sunt urmatoarele :
1. In general urasc tradatorii. Si urasc tradarea. Oricum s-ar numi, traseismul politic eu il numesc tradare.
2. Sorin Frunzaverde, printre defectele sale, avea si o calitate : fusese consecvent. Fusese membru PD, ministru la diverse ministere, dar nu plecase cu puterea. Fusese in PD si cand acesta a fost la putere, dar si cand a fost in opozitie. Un om de nadejde deci. In momentul de fata ocupa functia de Presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin.
Acum el cica pleaca din PDL. Si se va duce la PNL. Ma rog, in mega-structura numita USL. Iar eu sunt la fel de revoltat precum am fost in cazul plecarilor din PSD, PNL ori PC in UNPR. Tradarea e tradare, oricum si in orice sens ar fi ea. De ce judecam aspru pe cei care NE-AU TRADAT, insa pe ceilalti ii aplaudam? De ce sa aplaudam un gest de TRADARE ? Tradarea e tradare, oricum am lua-o.
Conform declaratiilor lui Victor Ponta, tradarea e rea daca se pleaca de la opozitie catre putere. Cica acel mers catre ciolan. Daca am merge pe aceeasi logica, ar insemna ca toti primarii acaparati de PSD in perioada 2000-2004 sunt tradatori rai. Dar ei au fost acceptati in PSD, unii au ramas acolo, acum sunt PSD-isti de nadejde. Sau parlamentari PSD, care n-au fost dintotdeauna PSD-isti.
De asemenea, eu pot interpreta o astfel de plecare tot o forma de « alergat dupa ciolan ». Cand mai sunt cateva luni pana la alegeri, tu ca si politician iti faci calcule : e mai probabil sa ies Presedinte al CJ din partea USL decat din partea PDL. Faptul ca voi sta 3 luni in opozitie e un risc pe care mi-l asum. Iar legea aia impotriva traseismului se vede clar ca e insuficienta. El oficial va fi membru PDL pana la alegeri, cand brusc se va inscrie in PNL si va candida din partea USL.
Si da, eu urasc traseistii indiferent de partidul din care fac parte. Traseistii(aventurierii politici, tradatorii, cum vreti sa le ziceti) sunt o specie aparte de politicieni. Si de ei ar trebui sa scapam in primul rand.
Solutii exista, dar ele trebuiesc asumate. In Slovacia parca(sper sa nu gresesc) partidele mari au facut pact. Pact, nu lege. Deci ele au stabilit sa nu primeasca de la alte partide pe nimeni. Simplu. Si pe langa asta, pentru a candida pentru anumite functii au pus TOATE in statut conditia vechimii. Din punct de vedere moral, de ce sa pui pe Frunzaverde candidat din partea PNL, cand ai acolo in judet o gramada de oameni devotati partidului ? Care e mesajul ? Oricat de mult munciti, tot n-o sa aveti nicio sansa sa fiti pusi candidati ? Asta sa fie viitorul politicii ? Sper sa nu.
Da, un tradator care a plecat de la putere va avea o aura speciala. Va sustine ca nu doreste sa se asocieze cu imaginea actualei puteri, ca vrea sa obtina voturile oamenilor… Dar tot tradator va fi. Si tot nu voi dori sa-l votez.
Ultima chestie legata de tradatori : am vazut filmul MONGOLUL, film despre cum a ajuns « la putere » marele conducator Gingis Han. Si era acolo o faza extraordinara: pe fostul il tradase cineva, si acesta s-a dus sa se puna in slujba “noului conducator”. Care conducator a spus calm : EL TREBUIE SPANZURAT. Motivul e simplu : tu ti-ai tradat liderul, indiferent care a fost acela. Nu pot avea incredere in tine. Ce bine ar fi sa gandeasca toti politicienii nostri asa.

Salutari ANTI-TRADARE tuturor !

Ps : Nu exista tradatori buni si tradatori rai. Tradatorii sunt la fel si trebuie tratati la fel. Exista doar tradatori care si-au ales mai bine momentul in care sa tradeze si catre cine sa o faca. Si care stiu sa minta mai bine.

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s