Cum se alege CEL MAI TALENTAT ROMAN?

Salutare din nou,

Am evitat sa scriu despre aceasta emisiune mult timp, in fiecare saptamana zicand ca BA, PARCA AR MERGE ACU’ ARTICOLUL. Am pus o amica sa scrie despre asta, asa incepand practic rubrica mea de guest-posting. Azi vad insa la Blogatu o insemnare despre asta si zic: IT’S TIME TO!

Si incep cu partea de bine: e un super-show de televiziune. E clar ca n-are cum sa n-aiba audienta. E clar ca ai ce vedea. Probabil marea finala va rupe topurile de audienta. Si e normal sa fie asa.

Am insa o mica nedumerire. Mica de tot: cum alegem CEL MAI TALENTAT ROMAN?

Pe bune…comparam talente diferite, le punem in aceeasi oala(show) si iese audienta. Ok, economic inteleg. Dar sa ne gandim mai presus de audienta…

In scoala primara mi se impuia capul cu NU POTI ADUNA CAPRE CU OI ori MERE CU PERE! Trebuie sa avem aceeasi unitate de masura. Iar „exemplul exemplificator” dat atat de alti copii, cat si de „cei mari”, era intrebarea: CE E MAI GREU: UN KILOGRAM DE LANA SAU UN KILOGRAM DE FIER? Aveai tendinta sa zici fier, da zici: BAI, E PREA USOR, HAI CA ZIC LANA! Oricum o dadeai in bara:))

Am crescut, am ajuns pe la liceu ori pe la facultate. Iar facultate(ori facultati, ca-s doua) aveam un obicei foarte prost, pentru unii enervant. Astfel, venea proful (sau profa) prima oara la curs, ne prezenta ce curs fabulos e, vai cate aveti de invatat, ce fascinant e. La care eu, asa ca sa-i stric cheful: si notele cum le vom primi? Examenul cum va fi? Intrebarea avea importanta ei. La socio, prin anul 3, trebuia sa ne alegem optionalele. Si bineinteles ca m-am dus la inceput pe la mai multe, enervand profii cu aceasta intrebare. Degeaba e cursul frumos si fabulos daca examinarea e aiurea. Iar anul 3 insemna licenta si alte alea…

Revin la concursul nostru drag. Si aplic aceeasi logica: cum evaluati? Cum dati notele? Acu’ pe bune: unul canta, unul danseaza, unul are numere de iluzionism. Si cine castiga? Ok, mie-mi place rap-ul, imi placu’ nenea ala care a cantat. Dar asta e o parere personala.

Altfel, recunosc: asta e farmecul concursului. Daca n-ar fi acest „amestec”, ar fi plictisitor. D-aia tot timpul ROMANII AU TALENT va fi peste VOCEA ROMANIEI! Te plictisesti doar de cantat, aici fiecare vine cu altceva.

Sunt eu prea pretentios, asta e clar. Gandesc prea mult, pun prea multe intrebari. La care fireste ca nu am si nu voi primi niciodata raspuns 🙂

Sa ne bucuram de spectacol zic 🙂 Fara sa votam…sa lasam pe altii, care poate au gasit deja criteriile, sa o faca 🙂 Eu cel putin asa fac 🙂 Show-ul e pentru audienta, pentru mine toti sunt castigatori (ii vede toata tara, devin cunoscuti). Ma refer la semifinalisti.

Restul e cancan 🙂

Salutari TALENTOASE tuturor!

3 comentarii

  1. Super fain postul! Ma bucur ca ai venit cu o completare la ceea ce scrisesem eu! Eu nu pot avea incredere in votul publicului si tot timpul am zis ca ceva scartaie pe undeva pe acolo! In fine…in rest ma bucur de show!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s