De 5 mai sarbatorim … pe Iulia Modiga!

Salutare din nou,

Va era dor de rubrica de sarbatoriti? Pe vremuri era cea mai accesata… Si tot in domeniul sociologiei suntem.

Sarbatorita zilei de astazi se numeste Iulia Modiga. Trebuie sa zic si detaliile neinteresante, nu? Pai nascuta de ziua barbatului (legat de asta voi scrie maine un articol), pe 5 mai, in Bucuresti, a absolvit celebrul liceu Jean Monnet, pentru ca in 2004 sa se inscrie in frumoasa facultate de sociologie. In 2008 se inscrie la masterul de antropologie din aceeasi facultate, pe care-l termina in 2010. Dupa 1 an, in 2011, se inscrie si la doctorat, avand unul dintre cele mai interesante titluri dintre cei inscrisi: Lumi şi drame sociale în Republica Moldova.Predictori şi Raportori identitari !

Altfel, este un mic mogul de presa online: detine un site, infoprut.ro , dar si un blog personal.

Acum aproape 1 an, pe site, a raspuns unui articol scris de mine aici. M-am simtit atat de mandru incat am raspuns tot printr-un articol :))

Dupa cum observati, este o cunoscatoare a zonei, ea luand interviu aproape tuturor oamenilor importanti din Republica Moldova. Din aceasta cauza, teza ei de doctorat se anunta deja un mare hit (tezele de doctorat se transforma de obicei in carti). Ma rog, nu la fel de mare ca a mea teza, dar trecem peste. Singura necunoscuta in legatura cu teza ei de doctorat este limba: romana, moldoveneasca sau rusa? Grea alegere!

Credeti ca am terminat? Nu, chiar mai am de zis :)) Si chestii de bine , culmea 🙂

Asadar, ultimele 4 dati cand m-am intalnit live cu ea mi-a adus bomboane. Penultima oara o punga chiar mare. Cum ce bomboane? Bomboane BUCURIA, bineinteles! Din acest motiv spun de fiecare data ca BUCURIA de a o vedea pe Iulia este mare! Cica ii place sa daruiasca, nu stiu insa daca la fel de mult cum imi place mie sa primesc :)) Daca tot mi-a dat de 4 ori(sau 5?) bomboane, am zis sa-i fac si eu un cadou. Ea e din Moldova, deci face cadou „d-al ei”, io-s blogger, deci fac cadou d-al meu. Destul de corect zic.

Are si un baiat de 8 ani pe nume Victor (sa-i traiasca), elev si el la Jean Monnet.

De putin timp, ea s-a inscris si la Ecole Doctorale en Sciences Sociales. Deci da, pe langa Moldoveneasca si Romana stie si Franceza. Probabil si engleza. De rusa nu garantez, dar va sfatuiesc sa n-o injurati in limba rusa. Pentru binele vostru…

Mai am de zis doar 2 lucruri si inchei:

1. Pe vremuri avea o mare pasiune pentru Peru. Se apucase cica sa studieze mult despre. A renuntat. Asta am aflat cand i-am spus ca ultima tara vizitatoare de cel mai minunat blog este Peru.

2. Are o pasiune pentru filmele romanesti. Dar nu cele „zgomotoase” , ci cele gen Aurora. A ratat putine filme romanesti, pe care prefera sa le vada la cinema (Studio). La ultimul din ele, Undeva la Palilula, am insotit-o si eu la cinema studio 🙂 Legat de asta, cica n-a fost niciodata in Mall. Probabil peste cativa ani o va lua, cu forta, baiatul ei. Pana atunci rezista cu brio tentatiilor imperialiste :))

N-am terminat, ca mai am urarile 🙂 Sanatate, fericire, impliniri pe toate planurile (un doctorat cat mai apreciat, printre altele), multe bucurii (pluralul de la BUCURIA e bucurii, nu? 😛 ) si un sincer LA MULTI ANI! Sau pe scurt, LA MULTI ANI … CU BUCURIA!

Tuturor celorlalti cititori , salutari SOCIOLOGIE si DOCTORANDE!

ps: Iulia e un mare fan de cel mai minunat blog! Si tot am uitat ceva: o mai cheama si Rodica(asta daca site-ul Scolii Doctorale nu ne minte 😛 )!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s