Guest-post – Din greseala … la facultate

Salutare! Numele meu este Diana Bocai si sunt studenta la Jurnalism in anul 2. Sunt detinatoare a http://dianabocai.wordpress.com/ , un blog care mi-a devenit prieten in putin timp.

In general, imi este mai usor sa scriu decat sa vorbesc, de aceea ajung sa arunc pe blog ceea ce imi e greu sa spun persoanelor din jurul meu. Cred ca este vorba de lene, pentru ca nu sunt genul de persoana care sa aiba retineri sau mai stiu eu ce.

Mi-au trecut atatea idei prin cap, incat am stat ceva sa ma gandesc despre ce sa scriu.

Cum am ajuns eu la facultatea de Jurnalism?

Imi da dureri de cap cand ma gandesc. Am fost la profil real, deci iubeam matematica. Glumesc, am urat-o din tot sufletul, dar eram pornita sa dau tot la ceva legat de ea.

La cat de paralela eram cu matematica, vroiam sa dau fix la constructii. Ma credeam foarte desteapta. Pana mi-am dat seama ca nu sunt atat de inteligenta, am hotarat sa dau la ASE sau politehnica. M-am pregatit eu pentru ASE, vezi doamne, faceam meditatii peste meditatii, normal ca nu retineam nimic daca nu imi placea, si asa a venit bacul.

Nici nu va pot explica cat de greu a fost sa iau bac-ul la matematica. Plangeam de frica.

A venit ziua cu dosarele la facultate. Imi facusem 6 dosare, sunt foarte speriata cand vine vorba de treburile astea.

Am ajuns la Bucuresti si nu stiam la ce facultate sa ma duc . Am renuntat la gandul cu ASE-ul cand am ajuns in Bucuresti, nu m-am dus la admitere, am zis ca ma nenorocesc.

– Prima facultate la care m-am dus a fost cea de limbi straine. Am auzit cu o zi inainte ca se da admitere. Eu stiam ca este grila si am crezut ca mi-e usor, am zis ca pun la nimereala ( cum fac de obicei). Dar nu, a fost cu eseu in engleza, romana, explicatii, etc. Am iesit traumatizata din examen, nu imi venea sa cred ce prostie am facut.

Plangeam si radeam.

Spre uimirea mea si a voastra, chiar am intrat la limbi straine. Imi alesesem prima limba- rusa si a doua nu m-a interesat, numai sa intru la rusa.

– A doua facultate a fost politehnica, am bagat pe dosar, sa stiu ca am o sansa sa termin cei patru ani. Am intrat si aveam si bursa. Mi-am dus diploma in original acolo din prima, pentru ca erau primii care imi dadusera raspuns. Nu ma asteptam sa intru la mai multe avand in vedere pregatirea mea:)).

– M-am dus si la Jurnalism. Normal ca nici acolo nu am stiut ce se da la admitere, nimic, era pentru prima data cand vedeam genul ala de subiecte. Am intrat la taxa, dar era ultima facultate care mi-a dat raspuns.

Cand am auzit ca am intrat la limbi straine, m-am dus si mi-am mutat diploma in original si astfel a iesit din calcul politehnica. Ei, si cand am auzit de jurnalism, mi-a sarit inima din piept si am hotarat ca raman si acolo, chiar daca sunt la taxa.

O jumatate de an nu am calcat pe la jurnalism, m-am axat pe limbi straine. Si ce credeti ca am facut? Cand am ajuns in sesiune la limbi straine, am fugit si m-am dus la examene la jurnalism.

Minunati-va, chiar le-am luat, in al doilea semestru am inceput cu restantele, pentru ca acordam prea multa atentie mersului la facultate.

In principiu, e frumos la jurnalism. Nu te plictisesti, la limbi straine era plicteseala de moarte, aici e altfel.

– Imi amintesc ca am mai bagat un dosar si la litere. Va dati seama ca am intrat daca era pe dosar :)). Am pus de frica ca nu intru pe nicaieri. Era exclus oricum sa ma duc acolo.

– Mai sunt doua dosare, dar nu imi amintesc la ce facultati le-am pus. Probabil pe la Universitate.

Partea cea mai proasta este ca eu, si acum, am diploma in original la limbi straine. Sper sa nu platesc nu stiu cate milioane ca sa o scot de acolo. Va dati seama cat sunt de putoare, nu?

Da, sunt, atata timp cat nu e vorba de ceva facut cu drag. Daca nu ar fi vorba de trezitul devreme, m-as duce si la facultate in fiecare zi. Dar e imposibil,.

In concluzie, desi platesc acea taxa, ma bucur ca sunt la jurnalism, chiar daca stiu ca nu o sa fac nimic cu facultatea asta.

Salutare si astept sa ma cititi !

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s