Din nou la moda: goblenurile!

Salutare din nou,

Ma intrebam cand eram mic de ce unii oameni apreciaza „vechiturile”. Aveam impresia ca e o chestie pur nostalgica, oamenii pur si simplu refuza sa arunce unele lucruri. Exemplele erau in familia mea si credeam ca peste tot e la fel. Am crescut, m-am desteptat(sau nu) si am constatat ca de fapt a mea familie nu e chiar in categoria celor care apreciaza antichitati. Ma rog, acum se poarta termenul de „vintage”, desi mie-mi suna atat de urat si de ciudat.

La fel sta treaba si cu goblenurile. Conform Wikipedia, „Goblenul este o tapiserie, broderie sau țesătură artistică făcută din fire colorate, reprezentând o imagine plastică”. Denumirea se spune ca provine de la centrul de arta francez Gobelins.

In general goblenurile sunt facute dupa fotografii, in mod ideal fiecare pixel din fotografie fiind de fapt o impunsatura in panza respectiva. Se spune ca dimensiunea recomandata ar fi formatul A4, pentru o coasere mai usoara.

Setul complet de goblen contine: panza propriu zisa, diagrama completa a simbolurilor(format A4, cu legenda, alb negru), ata goblen , imaginea color (A4) si ace de cusut.

Pentru o calitate superioara, sunt necesare moulineuri (ata goblen) de calitate superioara. E adevarat, pentru reusita mai trebuie si nitel talent. Daca n-ai, poti cumpara. Nu talent, ci goblenuri gata facute.

Pana la urmatorul articol, salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s