Guest-post – Regulile jocului

Inainte de toate, bine v-am gasit. Ma numesc David Mitran, sunt autorului blogului http://fiioptimist.ro si am ajuns aici datorita guest-postului pe care Emil ni-l pune la dispozitie. In cele ce urmeaza va voi prezenta cateva idei de baza privind regulile jocului.

Asa cum fiecare joc dispune de anumite reguli, asa si noi avem propriile reguli pe care le impunem sau avem parte de reguli care ne sunt impuse. O idee generala ar fii sa nu ducem aceste reguli la extreme si sa incercam sa le impunem intr-un mod cat mai subtil pentru a nu fii luate in calcul intr-un mod constient.

Orice joc e format din cel putin doua persoane. Astfel, inainte de toate trebuie sa ai in vedere ca tu esti cel care trebuie sa-si exprima primul regulile astfel incat ceilalti sa se poata plia pe ele. Cel care face primul pas e mereu in avantaj, iar faptul ca iti expui primul ideile ofera impresia ca esti mai calculat, iti ofera senzatia unui as in maneca.

Orice ai intreprinde, asigura-te inca de la inceput ca toti cei implicati sunt constienti de regulile impuse de tine pentru ca nu ai vrea ca mai tarziu sa te trezesti cu planul dat peste cap. Reaminteste-le mereu care-s asteptarile tale, in caz ca ai asa ceva, reaminteste-le cum ai vrea sa decurga totul (ceea ce ti-ar placea si ce nu ti-ar placea sa se intample, propune-le o locatie, impune-le anumite criterii).

Nu face nimic in mod direct. Tot ceea ce spui in mod direct este perceput ca psihologie inversa asa ca daca impui cuiva sa faca un anumit lucru sub forma unui lucru, nu-l va face. Trebuie sa gasesti subtilitatea fiecarei fraze si sa o enunti intr-un mod cat mai placut pentru a nu “speria” receptorul. Cu cat cel manipulat e mai interesat de chestia respectiva cu atat strategiile tale vor fii mai simple dar si scepticismul lui mai ridicat asa ca trebuie sa gasesti calea de mijloc. Revenind la subiect, indiferent de mijloacele pe care le folosesti, incearca sa pari cat mai convingator pe cat de mult posibil.

Acum, ignorand si anuland tot ceea ce am exprimat mai sus, pot spune ca voi faceti regulile, eu sunt aici doar pentru a le incalca.

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s