Guest-post – Despre oameni mici si oameni mari

Sunt Cristi Mitroi, ma gasiti pe GoldMidas.eu, unde scriu despre ce apuc, dar mai cu seama despre grafica. Ce-i drept, timpul nu e prietenul meu cel mai bun dar incerc sa tin pasul

Cand esti mic te ridici prin forte proprii. Asa merge de obicei in Romania. Nimeni din cei mari nu te ajuta sa te ridici, cu atat mai mult cu cat activezi pe nisa lor…. Doamne fereste sa le faci tu, un parlit, concurenta.

Subiectul este cat se poate de general si nu ma refer neaparat la bloggeri. Treaba se aplica si la publicatii, fie ele online sau offline, si la artisti, muzicieni sau …. ce va trece voua prin minte. Atata timp cat faci o fapta buna si nu ai tu de suferit, nu vad de ce nu ai ajuta.

Daca pui piciorul dincolo de granita(fie ea Bulgaria, Ungaria etc) parca e alta lume. Acolo oamenii se ajuta… pe cand la noi se aplica metoda: baga banul si mai vedem.
Iar aia care isi permit sa fie ajutati in schimbul, hai sda-i spunem „mite” ca asta este, sunt scursurile societatii,antitalentele si prostimea. Sise mai intreaba antreprenorii si oamenii politici de ce pleaca tinerii buni din tara, cand dansii stiu prea bine ce angajati au in ograda lor sau ce favoriti au pentru finantari de proiecte.

Acum sa nu va intre in cap ideea cum ca, daca esti la inceput de drum, trebuie sa-ti vina totul pe tava. Nu! Tot trebuie sa lupti pentru a reusi, doar ca la un moment dat vei mai avea nevoie de un sfat, de un mic ajutor, fara de care nu poti trece mai departe.

Si astia care sunt mici acum vor ajunge candva cineva. Logic ar fi, ca in acel moment de grandoare, sa se uite inapoi si sa dea o mana de ajutor astora mici care se zbat sa scoata nasul la suprafata. Ca doar si ei au fost candva asa. Insa acest lucru nu se va intampla niciodata. „De ce sa ii ajut eu pe astia? Ce, pe mine m-a ajutat cineva?”

Din pacate asta este mentalitatea romanului. Totusi mai sunt si exceptii, oameni care dau exemple de cum ar trebui sa ne comportam cu totii. Din pacate, binevoitori suntem prea putini.

Si totusi, inca speram ca vom schimba ceva.

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s