Eurovision 2012 – Ce sanse are Mandinga?

 UPDATE 2: Articol din gandul . Citez finalul : „ZALEILAH este descrisă drept un „talmeş-balmeş global”, cu trompete cubaneze, salsa şi cimpoaie. AP scrie că piesa pe care ROMÂNIA o trimite în FINALA EUROVISION 2012 emană o „frenezie ţigănească”.”

 UPDATE: De ani buni sustin ca vom castiga Eurovisionul doar cu o manea! Astept sa mi se confirme profetia!!!

Salutare din nou,

Dupa cum stiti, astazi este frumosul concurs. Nu sunt atat de cunoscator si nici specialist, dar interesat de fenomen sunt. Si cum traim intr-o tara libera, am si eu dreptul sa-mi exprim o parere.

Primul lucru controversat este genul acestei melodii. Sau mai precis GENURILE.

Parerea mea este ca melodia ar fi un melanj de vreo 4 genuri muzicale: pop-dance, latino, balcanic si ceva irlandez(are cimpoi). Adica, pe romaneste: MANEA! Nu dati cu pietre, nu injurati, stiu ca pentru multi dintre voi e greu de acceptat ca va reprezinta o manea.

De ce e manea? Pai sa va dau cateva exemple:

1. Maneaua in sine e un melanj de genuri muzicale. Nu e cantata in romaneste, nu e de dusmani, dar asta n-o face ne-manea.

2. Are si ritm balcanic, are si niste inflexiuni „specifice” manelei. Nu stiu, mie-mi suna a manea. Asta muzical. Si degeaba unii zic ca n-ar fi, degeaba se uita la „descrierea melodiei”.Si aplicam punctul urmator…

3. Sociologic putem aplica O MELODIE NE-MANEA DEVINE MANEA DACA ESTE RECEPTATA CA ATARE. Lumea o recepteaza ca manea … Asta pt ca:
– e facuta de Costi;
– ruleaza SI pe posturile de manele;
– dar si argumentele de mai sus.

4. Versuri profunde :)) Pe bune, gasesc multe versuri mai inteligente la manele decat astea …

Legat de punctul 3: Florin Salam, intr-o melodie, zicea ca nu mai canta manele. Ca el acum canta altceva. L-a crezut cineva? Fanii sai considera ca acele melodii tot manele sunt. Deci parerea publicului e cea care conteaza!

Bun, acum acceptam ca e manea. SI plecam de la premisa asta. Si pun intrebarea: ce sanse are? Florin Grozea dadea o argumentatie buna, dar era legata despre finala romaneasca. O aplic si aici. As mai adauga un singur argument: ROMANIA N-A CASTIGAT NICIODATA! Nu radeti, conteaza si votul publicului, dar si al specialistilor. Daca voi considerati ca azerii au meritat MUZICAL anul trecut va inselati! Sunt alte criteriile! Iar casele de pariuri dau de obicei tonul.

Si as mai da argumentul ca intuitia mea asa zice: VOM CASTIGA! :)) Si am si facut un pariu pe tema asta!

As intreba altceva (retoric): ce sentiment vor avea anti-manelistii cand „mizeria asta de manea” va castiga Eurovisionul? (sa presupunem ca al meu pronostic se va adeveri) Se vor da cu capul de pereti? Vor emigra DIN EUROPA (ca Romania e inculta muzical deja stiam…dar faptul ca EUROPENII AIA CULTI GUSTA ASA CEVA E CU ADEVARAT DRAMATIC…)? Se vor duce in America ?Daca da, poate vor da nas in nas cu Costi, care se va duce cu treaba, sa mai faca un album pentru Shaggy …

Asa ca inchei cu indemnul HAI ROMANIA si cu niste salutari PE SISTEM EUROPEAN!!!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s