Umplerea cartusului – o afacere?

Salutare din nou,

Nu stiu cum pare altora, dar pentru mine imprimanta a fost un lux. A fost ceva ce, la vremea aia, nu-si permitea nimeni. Era scumpa si arata un anumit standard. Adica imprimanta arata importanta. Si momentele in care altii iti cereau „BA, PRINTEAZA SI MIE” te umpleau de mandrie si respect. Uite domne, eu am ceva ce n-are ala.

Problema la imprimanta a fost si ramane nu atat pretul ei ca atare, care sa zicem ca nu mai e atat de mare, cat „consumabilele”. Nu te costa mult s-o cumperi cat te costa „dupa”. Acel dupa te duce la un singur cuvant : toner . El e marea buba si marea problema.

Stiu ca unii considera chiar ca mai bine ti-ai lua imprimanta noua decat sa-ti cumperi alt toner. Si nu vorbim de o singura marca, un toner HP , un toner Canon sau unul de la oricare alta marca fiind la fel de scumpe. Facea un amic un calcul: la vreo 4 tonnere (uneori chiar la 3) platesti inca o data imprimanta. Oare se merita?

Cei care au ajuns la concluzia ca nu au incercat si incearca diverse metode. Exista, pe de-o parte, centrele de reumplere. Un butic, uneori papetarie, alteori magazin de calculatoare, foarte rar magazin specializat de umplere, se ocupa cu asa ceva. Uneori este intrebat: cu sau fara chitanta? Uau, deci daca e fara inseamna ca banii aia ii baga direct in buzunar… Si altfel nenea se va plange ca uite domne ce gaura am la firma … Nu mai rezist pe piata …

Nu de putine ori cartusele s-au deteriorat in urma procesului de umplere. Alteori s-au reclamat inlocuiri ale cartuselor. Inlocuiesti unul original, neumplut niciodata, cu unul care e la a IV-a umplere. Daca nu te pricepi la calculatoare, esti victima sigura. Iar ei stiu cui sa le faca asta: celor care par afoni.

O alta solutie este re-umplerea la tine acasa. Macar sa ti-o faci cu mana ta. Desi si aceasta varianta e riscanta. De multe ori te murdaresti pe haine de cerneala din aia, cerneala care cu greu iese la spalat.

Pe langa toate acest optiuni, a mai aparut una: cartuse neoriginale, compatibile insa cu orice model de imprimanta. Problema la cele originale este ca sunt vandute la un pret intentionat mai mare decat cel real, pentru a nu cumpara foarte multe. Nu mai bine schimbi imprimanta cu totul? Sau mai bine cumperi un toner nou, n-o fi el original, dar e compatibil. Si e MULT mai ieftin 🙂

Sper ca te-am convins 🙂

Salutari blogosferice 🙂

Reclame

3 comentarii

  1. Ce solutie oferiti la aceasta problema? Eu nu am gasit o solutie asa ca sunt pe cale sa cumpar a treia imprimanta. Cartusul costa foarte mult!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s