E sarbatoare: sa INCHIDEM tara!

Salutare din nou,

Dupa cum stiti, astazi este a doua zi de Rusalii. Semnificatii religioasa a sarbatorii n-o stiu, dar nu stiu daca ea conteaza cu adevarat. Vom presupune ca este o sarbatoare importanta. Ma rog, e de discutat daca e mai importanta ca Pastele ori Craciunul.

Si pentru ca e sarbatoare importanta, guvernantii s-au gandit sa inchida tara. Da, e zi libera la nivel national. Pur si simplu pentru ca e sarbatoare tara nu munceste. Nu munceste posta, nu muncesc bancile, nu muncesc multe chestii.

Daca nu stiti, popular se spune ca daca muncesti de Rusalii TE IA DIN CALUS. Asa era credinta acu 100 de ani , ca cei care munceau acu innebuneau. Ma rog, poate fi valabila si chestia inversa: doar un nebun lucreaza de Rusalii (deci el innebunise inainte). Ma rog…

Revenim la perioada moderna: chiar pentru fiecare sarbatoare trebuie data zi libera? Si ce ne facem cu musulmanii, evreii ori „sectantii”? Pai cum ce facem cu ei, ii obligam sa stea acasa, ca onor guvernul a dat liber. NU conteaza ca tu esti afacerist si ai nevoie sa inchei o afacere. E luni, banca nu lucreaza, s-ar putea sa ai ceva pierderi, dar ce conteaza? Avem guvern cu frica lui Dumnezeu!

La noi zilele libere sunt sarbatorile religioase + 1 mai si ziua nationala. SI da, ni se face o favoare si e si revelionul zi libera (asta probabil pentru ca e Sf Vasile pe 1…). Vazusem un proiect de lege al unui PDL-ist, care vroia ca un angajat sa aiba liber DE ZIUA LUI. Pe bune, eu cred ca multi angajati ar prefera sa munceasca a doua zi de Rusalii si sa fie liberi de ziua lor. Si poate ar prefera sa munceasca de cine stie ce alta sarbatoare religioasa (habar n-am care au mai dat, parca 15 august) si sa aiba liber si a doua zi dupa lor, sau de ziua lor de nume. Dar nu, nu intreaba nimeni angajatii. Nu e interesat nimeni de religia lor(cei care au Pastele pe alta data au primit liber de pastele lor? pastele ei de treaba…), nici de dorinta lor. Toti sunt interesati de binele lor politic. Da bine sa dai liber a II-a zi de Rusalii…Hai s-o dam.

Si da, nu e vorba de actualul guvern. Legea a fost data de fostul, dar toate guvernele au fost RELIGIOASE! De la celebra confruntare Iliescu-Constantinescu, cand Iliescu a pierdut si din cauza ca nu era credincios, nimeni n-a mai avut curajul sa fie ateu si sa ia masuri ne(anti)religioase. Toate guvernele, indiferent ca au fost „de dreapta sau de stanga”, s-au comportat la fel.

Chiar, intaiul ateu al tarii, Remus Cernea, e acum ceva pe la guvern. Oare ce parere are acesta despre a doua zi de rusalii – zi libera? O fi dezamagit de religiozitatea legii sau prefera sa se bucure de ziua libera data de sefu’?

Salutari ANTI-RELIGIOASE tuturor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s