Sa radem cu olteni si moldoveni …

Salutare din nou,

Mi se pare interesanta „adversitatea” asta olteni vs moldoveni. Si de curiozitate am cautat pe net si sunt cateva bancuri cu cele 2 etnii. In majoritatea cazurilor, oltenii fac misto de moldoveni. Nu zic ca-s si bancuri in sens invers, ca sunt. Dar majoritare sunt in directia asta. Cum io-s oltean, p-astea le voi si publica pe blog:P Nu toate, ci cateva foarte bune. Nu d-alta, dar iar primesc reprosuri ca am articole prea lungi !

Enjoy!

– Domnule doctor, ma doare capul de nu mai pot, se plinge un oltean la o vizita medicala. – Dumneata suferi de o boala rara. Esti prea destept si din cauza asta ai scoarta creierului prea incretita. Ca sa-ti treaca durerile trebuie sa te operez, ca sa ti-o intind. Cum o vrei, intinsa complet? – Neteda ca-n palma, numa’ sa nu ma mai doara. Zis si facut. La 2 saptamini dupa operatie, medicul il intreaba: – Cum te simti? – Bini fac, domni (se gaseste si intr-o varianta cu ardelean, oricum in toate variantele olteanu’ e al prea dastept)

Un oltean se duce-n vizita la un prieten din Moldova. Ies ei la o bere si stind la masa vad doi muncitori: unul sapa un sant cam de 40 cm latime si 60 cm adincime; la citiva metri in spatele lui, celalalt astupa groapa… Olteanul nu se poate abtine si-i intreaba pe cei doi care-i treaba. Unul din ei raspunde:
-Dom’le, in mod normal echipa noastra e formata din 3 oameni: unul sapa groapa, altul pune cablul, iar cel de-al treilea o astupa, numai ca ala de punea cablu’ este in concediu…

+ olteni si ardeleni 😀

Un ardelean si un oltean in tren. La un moment dat li se face foame, ardeleanul scoate slana, chita, si brisca si incepe sa manance. Olteanul scoate niste fate de peste, mananca putin peste si pune grijuliu oasele pe un ziar… Ardeleanul il vede si-l intreaba:
– Ma oltene da ce faci cu oasele cele?
– Oohoo!.. oasele astea sunt foarte bune, deosebit de sanatoase, contin fosfor si asta ne face pe noi oltenii asa destepti!
Sta ardeleanul, se gandeste, si in final ii propune olteanului sa faca schimb de mancare. Acum olteanul se infrupta din chita si slana, iar ardeleanul cu o figura scarbita incearca sa rontaie oasele de peste…
– Ma oltene, bag sama ca m-ai pacalit cu oasele astea de peste…
– Pai vezi, nici n-ai gustat bine si te-ai desteptat!

Un oltean si un ardelean in tren.
Stranuta olteanu, ardeleanu: „sanatate, numai bine”.
Stanuta din nou olteanu, ardeleanu: „tot ce-ti doresti, sanatate, noroc”.
Stranuta si ardeleanu, olteanu:”racisi firea-l dreacu”

Pe langa toate astea, preferatul meu ramane:

DE CE VORBESC OLTENII LA PERFECTUL SIMPLU?
PT CA-S SIMPLI SI PERFECTI!

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s