HAI LA VOT!

Salutare din nou,

Nu v-ati dus inca la vot? Eu zic sa va duceti. Nu voi face campanie electorala nimanui (desi am si eu cativa preferati). Voi face insa o apologie a votului. Sa va zic 10 motive pentru care ar trebui sa votati:

1. Niste oameni au murit in 89 pentru ca noi sa avem acum aceasta posibilitate. Stiti voi, un vot care chiar sa conteze. Si pe altii ii doare undeva de acei unii…

2. Manariile se fac pe baza de neprezentare. Tu nu mergi la vot, apoi vei figura PREZENT si se va considera ca ai votat cu cine trebuie. Daca te duci la vot macar ai impiedicat o frauda. Daca ar face toti la fel, votul ar fi mai corect.

3. Voteaza tu, care nu esti platit, pentru ca voturile platite sa conteze cat mai putin.

4. Voteaza tu ca tanar pentru a da un semnal. Poti sa si anulezi votul (dublu-stampilat), important e sa figurezi in statistici drept votant. De ce e bine sa voteze tinerii? Pai pana acum pensionarii sunt cei care sunt vizati cel mai mult de promisiuni. Tinerii, fie ei elevi, studenti ori proaspat angajati, sunt neglijati. De ce? Simplu: EI NU VOTEAZA!

5. Ti se pare ca in localitatea ta votul e inutil? Iti zic ca nu. Din 3 motive. Primul: primarul actual (sau alt candidat) iese sigur, dar conteaza si procentul. Daca-l urasti, de ce sa-l lasi sa castige cu 90%? Du-te tu si alti 10 prieteni d-ai tai, votati cu altul, mai convingeti amici etc, si o sa vedeti cum de la 90% procentul va scadea pe la 50%. Suna altfel PRIMARUL A FOST ALES DE 50% din cetateni, nu?

6. Exista candidati buni, corecti, care n-au nicio sansa. De ce totusi sa nu le dai un vot? Pentru un astfel de candidat, 10 procente sunt o victorie. Da un semnal, arata-le exact votul tau.

7. Primarul in functie va fi ales, dar oare consiliul va fi de partea lui? Sunt atatea orase(si sectoare ale capitalei) unde miza chiar daca nu e primaria, este consiliul local. Urasti primarul care va fi ales? Da-i un consiliu potrivnic! Macar asa sa te razbuni!

8. Tine minte: ai de votat pe 4 buletine. Poate 3 sunt voturi inutile, dar al IV-lea? Oare sa nu conteze niciunul din cele 4 buletine?!

9. Incearca sa gandesti pozitiv: tu ti-ai facut datoria pentru tara. Ai mai sus posibile motive, dar poti cauta si altele. Macar ai sufletul impacat, nu?

10. Voteaza si pentru mine :)) Daca am reusit sa te conving sa votezi, sa ma mandresc si eu : uite domne, nu-s inutil pe acest pamant. Pot sa fiu si eu convingator in ceva!

Salutari DEMOCRATICE tuturor!

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s