Guest-post – Narcisismul – o forma de iubire?

Salutari blogosferice tuturor (asa cum zice Emil mereu in articolele lui) eu sunt Kathy si scriu pe Jurnalul lui Kathy si pe un blog colectiv numit Blog Event.

Ca tot scriu la Emil pe blog m-am gandit sa scriu despre narcisism. De ce? Pai pentru cine nu stie, EMIL ESTE CEL MAI MARE NARCISIST AL TIMPURILOR NOASTRE. Si am zis sa imi dau cu parerea despre narcisism ca nu ar strica. Dar nu vreau sa intru direct in ideea de narcisism pentru ca nu ar fi ceva ok.
Hai sa luam IUBIREA. Aia pura, nevinovata, de oameni de se descopera si isi declara iubire. Aia mereu apare intre 2 persoane.
In cazul dragostei de sine e o bifurcatie. Si anume EGOCENTRISMUL si NARCISISMUL.
Egocentrismul este atunci cand drezi ca tu esti buricu’ pamantului. Bai uneori mi se pare ok sa fii putin egocentric. \Cine nu se gandeste la sine e mereu luat de prost (True story)
In cazul narcisismului chestiile se schimba putin. Aici nu mai esti buricul pamantului. Deja stima de sine creste considerabil si vrei sa fii tu centrul Universului. Si cu totii stim ca Universul e maaaaaaaaaaaare 🙂

Ok, in cantitati mici si acest lucru este acceptat.Dar ce ne facem cand narcisismul este in cantitati foarte mari si ne impiedica sa iubim? Poate fi considerat o forma de iubire?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s