Ce mai copiaza chinezii? ORASE!

Salutare din nou,

Daca acum ceva timp aflasem ca poporul prieten chinez a copiat un avion american (ala prabusit in Belgrad in 99), acum aflaram ca acelasi popor iubit s-a apucat de copiat … ORASE!

Nu stiu cum as putea caracteriza acest lucru.

Am varianta aia formalista, sa injur pe nenorocitii de chinezi care copiaza tot si din cauza carora atatia si atatia oameni sunt zilnic pagubiti (stiti voi, mari firme care au gauri imense, rezulta oameni dati afara, rezulta somaj etc). Chinezii fac lucruri proaste, aceste lucruri au invadat piata romaneasca etc.

Am varianta cealalta, sa ma pun contra curentului si sa laud capacitatea chinezilor de a copia. Si sa-i invidiez. Si eventual sa propun autoritatilor romane, centrale ori locale de cine stie unde, sa adopte aceasta strategie. Bucurestiul a fost si ramane Micul Paris. De ce sa n-avem si un Mic Frankfurt, mica Londra, poate chiar, habar n-am, mic Lyon/Lille/Berlin. Putem incerca .

Mai este varianta de mijloc, in care sa fac ambele chestii. Ceea ce voi si face. Si la fel m-as comporta si daca aceiasi chinezi ar vrea sa copieze Bucurestiul. Asadar…:

1. Copiile chinezesti ar putea ajunge destinatii turistice la mare moda. Ok, publicul tinta n-ar fi europenii, ci dimpotriva, asiaticii. Dar ei de ce ar trebui sa fie ignorati?

2. Admir totusi … originalitatea. Da, suna ciudat: e original sa … copiezi! Si totusi, da! De ce nu s-a mai gandit nimeni la asa ceva?!

3. Astept o copie dupa un oras romanesc. Ce oras romanesc merita copiat? Nu stiu asta, sa ne raspunda chinezii.

Pe bune, vi se pare absurda ideea chinezilor? Mie nu. Adica incearca, de pierdut nu prea au ce. Eventual niste bani, care oricum se recupereaza indirect. Adica au rezerve uriase, simplul fapt ca ei construiesc aduce beneficii din punctul de vedere al locurilor de munca si alte alea. Nu e putin lucru.

Salutari OLTENESTI si ORIGINALE tuturor!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s