INDIAN STYLE – Votati MORTU’!

Salutare din nou,

Unii zic ca America ar fi tara tuturor posibilitatilor. Altii sustin ca ar fi Romania. Indienii insa vor sa ne convinga ca a lor tara ar merita acest statut. Fiti atenti :

Un indian declarat mort candideaza la presedintia tarii pentru a dovedi ca este in viata

Unul dintre candidatii inscrisi in cursa pentru fotoliul de presedinte al Indiei este trecut ca decedat in registrele oficiale dupa ce rudele sale l-au declarat mort. Barbatul a fost exclus din casta si declarat mort ca urmare a deciziei de a se casatori cu o femeie dintr-o casta inferioara. Indianul candideaza in scrutinul din luna iulie pentru a dovedi autoritatilor ca este in viata, relateaza The Telegraph.

Santosh Kumar Singh, un bucatar in varsta de 32 de ani, si-a petrecut 9 ani din viata incercand sa dovedeasca autoritatilor ca este in viata. I-a scris premierului, fara succes, iar acum s-a inscris in cursa prezidentiala in speranta ca actele realizate cu aceasta ocazie vor dovedi ca nu este mort.

Barbatul a plecat in 2000 din satul natal pentru a munci in Mumbai, unde s-a indragostit si s-a casatorit cu o femeie Dalit. Termenul „Dalit” este folosit in India pentru a denumi persoanele considerate de neatins pe motiv ca apartin castelor traditional inferioare.

Trei ani mai tarziu, cand s-a intors in sat sa le prezinte rudelor oua sotie, acestea i-au spus ca le-a facut de rusine si l-au alungat, a povestit barbatul. „M-au dat disparut iar plangerea s-a transformat ulterior in raport de deces. Satenii au organizat ceremonii post-funerare si au dat de pomana saracilor pentru a dovedi ca sunt mort”, a povestit indianul.

Potrivit barbatului, rudele i-au luat si o parte din pamant: „Am mers la politie sa cer ajutor dar m-au atacat. Mi-au spus: «Deocamdata esti mort doar in documentele oficiale, daca nu pleci din sat vei fi mort de-a binelea».”

Actiunea legala pentru revocarea certificatului de deces a fost respinsa in 2011. A incercat sa depuna o plangere la politia din Delhi prin care sa conteste raportul de deces insa autoritatile i-au spus ca trebuie sa cpmita o infractiune pentru a genera documente care sa ateste ca este in viata.

Desi s-a inscris in cursa prezidentiala, barbatul nu doreste sa devina presedinte ci doar sa fie recunoscut ca fiind in viata, acesta fiind, de altfel, baza manifestului sau electoral.

Bun, acum pun cateva intrebari logice:

1. Omul daca oficial e mort, inseamna ca nu are acte. Cum poate un om fara acte sa candideze la functia suprema? Cum se legitimeaza el?

2. Ce se intampla daca un astfel de om chiar este ales in functia suprema?!

3. Pe cand un film indian pe tema asta? Abia astept?!

4. Cu asta trebuia sa incep, dar zic la sfarsit: este oare reala stirea? Ok, link-ul din ziarul britanic este adevarat. Dar este oare o sursa credibila? Ma gandeam ca un ziar indian ar fi o sursa mai credibila. Adica ziarul ala britanic de unde stie?! Oricum, fie ca e adevarat sau nu, tot ar merge un film indian pe tema asta! (pana diseara e posibil ca filmul sa fie gata 😀 )!

Salutari PE STIL INDIAN tuturor!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s