Filme online. Moca.

Salutare din nou,

Esti cinefil? Si eu sunt. Chiar daca eu sunt cinefil de filme artistice, inca n-am dat in patima serialelor. Sau mai precis ma mentin pe baricade. Consider ca daca as intra in febra serialelor viata mea sociala (si nu numai) ar fi complet distrusa. Pot avea efect de drog. Si-s atatea seriale pe care mi-as dori sa le vad .

Si totusi ce putem face daca ne dorim sa vedem filme? Pai, in cazul filmelor artistice putem face asa:

1. Sa mergem la cinema sa le vedem. E o varianta ok, la unele filme (in special 3d-urile) e chiar pacat sa nu le vezi la cinema. Valabil si la filmele romanesti (incurajezi cinematografia autohtona, e de bine, nu).

2. Astepti sa le bage la tv, fie pe HBO, fie pe alde PRO-tv(filmele romanesti produse de ei).

3. Folosesti internetul, fie ca sa le vezi direct online, fie ca sa le downlodezi.

La seriale lucrurile sunt mai grave: varianta cinema-ului pica, asa ca-ti raman doar ultimele 2 variante. Cea de-a II-a e naspa pentru ca trebuie sa-ti faci program in functie de film. „Azi nu ies la bere la 6, ca ma duc sa-mi vad filmul”. Suna atat de batranesc…

Si atunci apelam la diversele site-uri de filme online . Unele site-uri ofera doar posibilitatea vizionarii filmului, altele ofera si posibilitatea descarcarii lui. Si atentie, e vorba atat de filme noi, cat si de filme mai vechi. Si seriale, si artistice.

Sunt atatea site-uri care ofera filme la vizionare? Cum le alegem totusi:

1. In functie de filmul pe care dorim sa-l vedem. Cu cat un site e mai „dotat”, cu atat e mai util pentru ceea ce ne dorim.

2. Dupa cat de usoara e cautarea pe acest site. Daca e aerisit, daca are categorii clar delimitate (ma distreaza ideea ca filmele romanesti sunt intotdeauna o categorie distincta: avem comedii, drame, actiune si … FILME ROMANESTI), e clar ca-l vom prefera.

3. Daca ofera filmul la o calitate buna. Da, televizoarele HD (facute la Hunedoara, cum ar zice o brava politiciana) nu mai sunt o necunoscuta. Asa ca trebuie sa le folosim la adevarata lor capacitate.

4. Nu in ultimul rand, fie ca e vorba de download, fie ca e vorba de vazut direct pe net, trebuie sa avem o viteza rezonabila. Nu ne-ar conveni nici sa asteptam o zi sa vedem filmul preferat nici sa-l vedem sacadat. Asa ca e foarte important ce servere au si cat de bine rezista traficului. Din acest motiv e recomandat sa folositi site-uri romanesti, sigur vor merge mai bine decat cele internationale.

Cand toate astea sunt gratis, pot spune : ce mai astepti? A, am uitat: mai e, in ambele cazuri(seriale si artistice) si varianta cumpararii filmelor din magazin. Din pacate unele filme nu se gasesc acolo, desi ar trebui sa fie. Serialele de exemplu se gasesc foarte rar, iar la filmele „artistice” e un noroc sa gasesti filmul care-ti place. Un amic Andrew tot cauta de luni bune Poker 2(Ultimul corupt din Romania) si nici acum nu l-a gasit. Cand vrei sa gasesti un film si nu-l gasesti (Desi vrei sa-l iei gratis), asa-i ca-ti vine sa nu mai apelezi la varianta asta?

Salutari CINEFILE si GRATUITE tuturor 🙂

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s