Ce se mai construieste …

Salutare din nou,

Tot aud pe la oameni, fie ei tineri ori mai in varsta, ca in tara asta se construiesc doar mall-uri. E adevarat, in Bucuresti cel putin, mai si dau faliment. Si cand zic Mall-uri ma refer efectiv la mall-uri, dar in general centre comerciale, fie ca vorbim de super ori hypermarketuri. Fara sa stea pe ganduri, oamenii o mai pun d-un centru comercial.

Locul 2 dupa centre comerciale sunt asa numitele cladiri de birouri. Adica o cladire imbracata complet in sticla unde vor functiona zeci de firme. Acolo, amestecat, pot avea sediu firme din cele mai diverse domenii. Si de multe ori se intampla sa fie chiar concurenti in aceeasi firma. Cam ca la fotbal in Italia: Inter si Milan au acelasi stadion gazda, Roma si Lazio la fel. Bineinteles, mai pot aparea mici probleme, ca-n cazul cladirii de langa Biserica Armeneasca ori , cazul cel mai recent, al cladirii din Crangasi. Eroare de proiectare, bineinteles.

Si acum incep fatalistii: e clar ca „astia” nu vor ca noi sa producem nimic. E clar ca vor sa ne distruga. Astia au un caracter si o identitate incerta. De ce vor sa ne distruga (direct ori indirect) habar n-am. Dar acest lucru pare a fi cert.

Si totusi exista locuri pe teritoriul acestei tari unde se face si altceva. Recent am fost informat de un proiect foarte interesant : hale Radauti . Adica cineva a construit niste cladiri unde nu vom avea nici magazine, nici cinematografe si nici macar birouri. Pur si simplu spatiu de depozitare. Eventual si de productie. E un prim pas zic eu 🙂

Daca mai stiti si de alte proiecte de genul sa ma anuntati. Eu voi anunta la randul meu mai departe 🙂

Salutari blogosferice tuturor 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s