Sa citim … cu orice pret?!

Pe un site de sport (nu mai stiu pe care, eu frecventez multe astfel de site-uri, deci nu mai stiu unde) mi-a fost semnalata aparitia unei noi reviste tabloid-de scandal. De data asta una online. Si rasfoind-o am dat in ea de o stire: cica o gagica buna s-a pozat goala IN BIBLIOTECA!

Nu as putea spune ca sunt socat, dar mirat sunt. Chiar daca zisesem de multe ori ca nu are cum sa ma mai mire nimic. Sa fiu bine inteles: nu ma socheaza faptul ca un ziar/site de profil publica astfel de poze. Si se si lanseaza cu asa ceva. Asta e firesc. Ma mira faptul ca este promovat astfel cititul.

In general astfel de campanii pleaca de la premisa SCOPUL SCUZA MIJLOACELE! Ok, sunt de acord. Vrei sa vinzi o bautura alcoolica, vrei sa vinzi un candidat, bagi asa ceva. S-ar putea sa ai succes. Cum zicea cineva de la o mare agentie la Zilele Biz: publicitatea nu trebuie sa educe, ci sa vanda. Unii n-au fost de acord cu aceasta zicere, altii au sarit ca arsi. E totusi destul de adevarat.

Si totusi, ma mira faptul ca este promovata astfel LECTURA! Lectura, ideea de citit, nu ar trebui promovata ORICUM! Pentru ca, asa cum am aratat acum nu mult timp, oamenii de fapt CITESC. Citesc ziare, citesc forumuri, citesc bloguri, citesc subtitrari ale filmelor. Ei de fapt CITESC. Nu citesc carti, nu citesc CARTI BUNE! Cum ar putea promova o gagica dezbracata cititul unei carti bune? E doar o curiozitate personala. Gandindu-ma la ea imi vine in cap doar sa citesc playboy. Si de ar trebui sa citesc o carte importanta si serioasa, sa zicem una pentru facultate, tot n-as putea daca ar fi acea persoana langa mine. Pe bune.

Ah, era sa uit: oare are voie cineva, oricine, sa stea dezbracat in biblioteca? Pentru ca astfel vad ca e promovata biblioteca: cine stie cand te poti intalni cu domnisoara acolo… Ah, da: eu ma duc la biblioteca, nu trebuie sa citesc, ci sa pandesc gagici dezbracate. Meseria mea nu e de cititor, ci de paparazzi care sta la panda. Intelectual job.

Salutari CULTE tuturor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s