Perle CETATENESTI

Dupa cum stiti, la moda au fost dintotdeauna gafele de la examenele nationale. De bac, de capacitate, ce-or fi. Despre cat de reale sunt aceste perle am mai scris. Dar si despre cat de deontologic este.

Iata ca acum a aparut o noua categorie de perle: cele de la examenul pentru obtinerea cetateniei romane. Perle cetatenesti, asa cum le-am denumit eu.

De ce sunt astea mai dezirabile? Nu ca as crede in argumentele astea, dar ma straduiesc sa fiu nitel avocatul lor:

1. E preferabil sa radem de straini decat de ai nostri.

2. Se bazeaza pe erori de traducere, nu pe prostia unora. E mult mai dezirabil sa radem de asta decat de prostia cuiva.

3. Nu mai sunt in categoria NE FACE SA PLANGEM, VAI CE VIITOR AVEM. Pur si simplu nu suntem deloc deranjati ca cine stie ce strain, care abia rupe 3 vorbe in romaneste, va avea cetatenie. So what? Cu ce ne afecteaza?

NU cred neaparat in aceste argumente, dar altele nu am putut aduce.

Acum va pun aceeasi intrebare ca la articolul despre bac: suntem noi siguri ca aceste perle sunt pe bune? Daca 3 sunt pe bune si 2 sunt inventate? E clar ca nu putem verifica. Sunt la fel de veridice precum emisiunile tv cu copii. Stim sigur ca sunt pe bune si ca acei copii nu au fost pusi sa zica asta? La fel emisiunile cu blonde ori cine stie ce alte inventii de marketing. Dar ne simtim bine, a iesit ceva funny.. tot tacamul.

Ca exercitiu de imaginatie, as incerca la un moment dat sa inventez 10 perle de la bac. Sa vedeti ca ale mele sunt mai tari ca ale lor. Pe bune, va tine?

Salutari ROMANESTI tuturor!

ps: Semnul meu de intrebare este dat si de profesionalismul indoielnic al presei. Or avea ei surse, dar mie-mi pare ca de cele mai multe ori puterea de fabulatie a jurnalistului este cheia. Oricum, conteaza rezultatul final. Scopul scuza mijloacele, cum s-ar parea unii deontologi de serviciu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s