Cum ne alegem A II-A FACULTATE

Va anuntasem ca am scris un guest-post tematic pe alt blog. Scriam despre cum alegem (sau cum ar trebui sa alegem) facultatea. Va invit cu drag sa-l reciti. Pentru ca acesta este doar continuarea lui.

Asadar, ce trebuie sa avem in vedere cand ne alegem a II-a facultate? Pai urmatoarele criterii:

1. Intai si intai, trebuie sa ne gandim bine DE CE ne trebuie a II-a facultate. N-a mers prima facultate? Ok, pai trebuie sa ne revizuim criteriile. Daca pe baza unor criterii am ales PROST prima facultate, e clar ca trebuie schimbate criteriile. Orice detaliu conteaza.

2. Depinde de momentul cand facem aceasta alegere. Unii se decid repede (fac anul 1 la o facultate si zic: O FAC PE A DOUA), altii dupa ce termina pe prima. Eu recomand varianta a II-a. Poate asa-s io, mai incapatanat. Dar daca incep un lucru, de ce sa nu-l termin. Deci recomand terminarea unei facultati incepute, indiferent cat de utila e.

3. Aici e mult mai importanta discutia zi/fr/id si stat/particular. Care, repet, se poate reduce la „particulara la zi” vs „de stat la id”. O sa revin pe larg asupra discutiei, as tinde sa zic „la zi la particular”. Nu degeaba am ingrosat la zi.

4. Ideal ar fi ca a II-a facultate sa aiba cat de cat legatura cu prima. Eu am facut intai sociologia, apoi dreptul. Nu as fi facut dupa sociologie in veci politehnica. Ori arhitectura. Ori fizica. NU ca as fi avut aplecare spre vreuna…

Am uitat sa zic ceva (trebuia inceput cu asta): va recomand sa faceti 2 facultati. Daca va tine, chiar in acelasi timp. Nu e nicio rusine sa fii dublu-student. Si in niciun caz nu e rusinos sa faci o facultate la 23, 25 ori 30 de ani. Ori peste. Dimpotriva, tot respectul pentru un om care la varsta aia inca doreste sa studieze.

Scopul meu nu este insa sa va conving sa faceti 2 facultati. Musai doua facultati. Eu consider doar ca este o decizie care se poate dovedi buna. Si in niciun caz una rusinoasa. Intr-un articol viitor voi vedea cum si cand trebuie aleasa o facultate de stat ori una particulara.

Salutari STUDENTESTI tuturor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s