Jocuri pentru studenti

Salutari studentesti tuturor!

Nu stiu daca fac bine ce fac, dar studentii mai trebuie sa se si joace. Fie ca o fac acasa (care poate fi acasa la parinti, intr-o camera de camin sau in ceva inchiriat), in autobuz sau la facultate, de jucat tot trebuie sa ne jucam. Da domne, eu sunt cel care incurajez studentii sa se ocupe cu jocuri in timpul orelor de curs. Rusine sa-mi fie. Ar trebui sa-i indemn la studiu, ca d-aia sunt studenti, sa studieze.

Si totusi, v-ati gandit ca poti invata si te poti dezvolta si jucandu-te? A te juca nu inseamna neaparat a pierde timpul. Stiu ca multi au impresia asta, dar este una falsa. Complet falsa. Sunt unele jocuri care-ti stimuleaza al dracului de mult inteligenta. Nu degeaba se numesc jocuri ale mintii. Si nu ma refer doar la sah, considerat de multi etalonul jocurilor mintii. Care sah, in paranteza fie spus, este considerat pe nedrept a fi un joc pentru pensionari. Daca pensionarii se joaca un joc inteligent, noi tinerii de ce l-am refuza? Tot ce fac bunicii nostri este gresit?

Sa revenim la jocurile mintii. Si la ce putem face in fata unui pc. Sau a unui laptop, care de multe ori sta in fata noastra la ore. Pai ati auzit de exemplu de Mahjong? Daca n-ati jucat niciodata, e timpul s-o faceti. N-o sa va explic in ce consta, va zic doar ca este prezent in multe variante. Si ca ne vine de la japonezi. De la care mai avem si alt joc ce necesita inteligenta, GO. Joc pe care pe vremuri il jucam si eu, nu mult, cat sa nu-mi amorteasca de tot creierul.

E nepoliticos sa te joci fie si chestii inteligente la cursuri? O fi. Dar ce ar trebui sa faci daca acel curs e plictisitor? Daca parasesti sala e de rau, ca o faci ostentativ. Daca nu vii la curs si te urmeaza altii, e sala goala. Daca vorbesti cu colegul, deranjezi ora. Aveti voi alte solutii?

Salutari JUCAUSE tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s