Criterii de alegere. Service auto.

Salutare salutare,

Articolul acesta nu este adresat numai studentilor. Ok, ma astept ca majoritatea cititorilor mei sa fie studenti. Dar nu numai lor le este adresat. Ma rog, studenti in sens larg: oameni care sunt sau se simt studenti.

Asadar, care este criteriul dupa care va alegeti o firma? Nu ma refer neaparat la magazine de electronice, desi si ele pot fi invocate. Ma refer la servicii, nu la cumparaturi efective. De exemplu: daca vrei un electrician, un zugrav. Sau daca vrei sa apelezi la un service auto. Dupa care criterii il alegi.

Eu pot invoca 3 criterii:
1. Te gandesti daca cunosti pe cineva. Daca ai prieten zugrav, electrician ori daca cunosti pe cineva care sa lucreze intr-un service. Sa te rezolve un prieten e ideal. Sau poate nu.
2. Daca nu, folosesti prietenii ca intermediari: bai, tu stii vreunul care sa…Uneori, pot fi un al II-lea intermediar, zicand: bai, nu io, da fratimiu stie… Si poti ajunge la un nene prin 5 intermediari, de ti-e tie rusine cum ii explici aluia cine te-a trimis la el.
3. Daca cele 2 optiuni de mai sus nu functioneaza, ce te faci?

O solutie agreata de unii si considerata absurda de altii este internetul.Te uiti pe net sa vezi ce se zice. In orasul tau iti trebuie sau nu asta, uneori relatiile sociale pot fi mai importante. Dar daca esti in Arad de exemplu (de unde este service-ul invocat mai sus), te duci la cel mai cunoscut service din mediul online. Or fi si altele, tot cu site, caz in care ai noroc si le poti compara. Vezi ce zice lumea despre fiecare, compari preturile. Concurenta este benefica pietii si mai ales cumparatorilor. Trebuie sa profiti.

Iar eu, daca as avea masina, m-as duce fix la un service cu site. Si m-as lauda cu asta. Ca sa le fac si pe celelalte sa existe in mediul online. Este o chestie la care tin. Eu exist in mediul online, ma laud cu asta, hai sa ma duc intr-un loc unde stie lumea cine sunt si cu ce ma ocup. Respect fata de cei ca mine. Intr-un fel 🙂

Voi va alegeti prestatorul de servicii dupa propriile criterii. Eu nu le recomand pe ale mele, doar le semnalez 🙂

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

ps: NU mai zic ca e ultimul articol, ca cine stie ce idei imi mai vin 🙂

Anunțuri

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s