Mersul cu avionul – avantaje si dezavantaje

Salutare tuturor!

Ati fost vreodata cu avionul? Eu am fost de 2 ori (adica 4 drumuri in total) si pot spune ca nu mi-a fost deloc frica. Despre experientele MELE personale cu avionul o sa va povestesc alta data. Nu vreau sa iasa un articol kilometric sub nicio forma. Si nici despre bilete avion ori alte chestii de genul. O sa scriu acest articol despre avantajele zborului cu avionul. In ce conditii e avantajos si in ce conditii NU este avantajos. Le voi prezenta alternativ:

1. Este cea mai rapida metoda de a ajunge intr-un loc. Cu cat locul este mai departat, cu atat economia de timp este mai mare. In America ori in Japonia a ajuns UNICA modalitate acceptabila de a ajunge. Tehnic se poate si altfel, practic nu.

2. Cand distanta este scurta, s-ar putea sa constatam ca luam teapa. In aeroport mergem cu 1-2 ore inainte, pana ne imbarcam, pana plecam… Deci un zbor Bucuresti-Craiova (oare exista?) nu renteaza cu avionul. Unii ar zice ca nici Bucuresti-Cluj. Pana la Timisoara da.

3. UN paradox: a ajuns mai ieftin ca mersul cu trenul. Si pe intern (Bucuresti-Timisoara), dar mai ales international. Am testat personal: Bucuresti-Frankfurt era mult mai scump cu trenul. La avion mai ai promotii, reduceri. La tren e acelasi pret fie de pleci pe 1 mai, fie ca pleci pe 1 decembrie, fie ca pleci pe 1 ianuarie. Logica n-o inteleg, eu doar constat.

4. Mersul cu trenul este insa mult mai placut. Vezi ceva in jur. Iar daca ai peisaje frumoase, e clar ca este un mare avantaj. La fel si la autocar (se spune ca mersul cu trenul e mai misto, mai ales in strainatate, pentru ca autocarele te duc dintr-o autostrada intr-alta, deci peisaje cu adevarat frumoase cu autocarul n-ai sa vezi).

5. Este, paradoxal, cel mai sigur mijloc de transport. Problema e ca atunci cand se prabuseste un avion mor cam toti pasagerii. Peste 150 de obicei. Si-s sanse mici sa supravietuiasca vreunul. Cand se ciocnesc 2 masini (lucru MULT mai des decat va puteti imagina) mor maxim 10 persoane (asta in cazul in care cele 2 masini erau pline). Sau ma rog, mai multe daca e vorba de autocar.

6. Totusi, nu toata lumea „rezista” in avion. Unii au probleme cu tensiunea, altii au blocajul acela psihologic „nu am pamantul sub picioare”. Paradoxal, nu am avut aceasta problema.

7. In Bucuresti e o mare problema legata de modul cum ajungi la Otopeni. Sau cum te intorci de acolo. Daca nu ai pe cineva sa te duca cu masina e destul de problematic. Cunosc persoane care au preferat o cursa low-cost de pe Baneasa (pe vremea cand low-costurile aterizau acolo, acum le-au bagat si p-alea pe Otopeni) pentru ca acolo se ajungea mai usor.

Cam atat. Or mai fi si altele, dar doar la atatea m-am gandit eu. Daca aveti alte argumente (pro sau contra), va invit sa le expuneti.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s