Guest-post – Vacanta pe litoralul romanesc

Care sunt criteriile dupa care putem alege cea mai indicata statiune de pe litoralul romanesc, in care sa ne petrecem vacanta? Desigur, in primul rand trebuie sa tinem cont de calitatea plajei si a apei – acesta fiind principalul scop pentru care ne dorim sa vizitam aceste locuri. Apoi, urmatorul criteriu este gradul de populariate al acesteia, pe care sa il alegem in functie de preferintele noastre din acest punct de vedere. Al treilea interes se manifesta in ceea ce priveste posibilitatile de mancare si petrecere a timpului liber si, intr-un final, cele de cazare. Asadar, care statiune este cea mai indicata spre a fi vizitata vara aceasta?

Cel mai fin nisip al litoralului romanesc se poate gasi in Mamaia. Acest fapt se datoreaza, in primul rand, atentiei acordate de catre autoritati acestui loc. El este in permanenta curatat si, datorita procesului sau de formare, poseda aceasta calitate. Malul este lin, fiind indicat si pentru varste mai mici, apa nefiind foarte adanca.

Tocmai datorita publicitatii pe care autoritatile constantene o fac Mamaiei, tot aici se gaseste si un numar indeajuns de mare de oameni. Desigur, nu la fel de mare ca si in Costinesti, insa nici la fel de mic precum in Olimp. Proportiile sunt indeajuns de echilibrate incat sa nu se simta aglomeratia, dar nici nu va veti putea bucura prea mult de momente de singuratate. Putem intalni in Mamaia atat tineri cat si batrani, oameni bogati dar si cu un venit mediu. Din pacate, aceasta statiune nu se adreseaza celor cu un venit foarte mic insa, daca e sa cautati cu atentie, veti gasi destule locuri in care preturile sunt mai mult decat acceptabile.

Datorita popularitatii sale, statiunea Mamaia este un loc in care puteti gasi restaurante care sa aiba de la specificul romanesc si pana la cel international, vanzatori ambulanti sau tarabe cu tot felul de dulciuri, specialitati din diferite colturi ale tarii sau gustoasa inghetata la cornet. In mod sigur, in Mamaia nu veti intampina dificultati in a gasi un loc proprice pentru a manca, deoarece statiunea abunda de localuri. Puteti alege sa mancati in restaurantele din Satul de Vacanta sau in cele de pe Faleza si, daca in ciuda numarului lor tot nu gasiti ceva pe gustul dumneavoastra, aveti posibilitatea sa mergeti in Constanta pentru a face acest lucru. La fel se intampla si in cazul modalitatilor de petrecere a timpului liber, Mamaia fiind cea mai diversificata din acest punct de vedere.

Ultimul punct in ceea ce priveste criteriile de alegere a unei locatii pentru vacanta pe litoralul romanesc este cazarea. Aici, Mamaia nu are foarte multe hoteluri insa, cele existente, au o traditie indelungata si un specific propriu. Un exemplu in acest sens este Hotel Majestic Mamaia, ale carui servicii sunt foarte bune si care se adreseaza chiar si bugetelor mai mici.

Asadar, studiind Mamaia din toate aceste puncte de vedere, ajungem la concluzia ca, intr-adevar, ea este o statiune potrivita pentru o vacanta pe litoralul romanesc si ca poate oferi relaxarea si distractia pe care o cautati.

Un comentariu

  1. Nu am inteles niciodata de ce tot litoralul romanesc se rezuma la o singura statiune, MAMAIA! Si reporterii TV tot de acolo si numai de acolo transmit! Vb. despre statiunile litoralului romanesc si de fiecare data sunt in Mamaia. Din punctul meu de vedere, exista si altele mult mai linistite si mai ok pentru alt gen de oameni in afara de Mamaia. Ea este doar pt.oamenii fitosi, galagiosi, s.a.m.d.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s