Cat de cool e o tigara electronica?

Am avut diverse discutii despre tigara electronica. Ba ca ar fi mai sanatoasa, ba ca din contra ar fi mai putin sanatoasa. Unii zic ca te ajuta sa te lasi de fumat, altii zic ca dimpotriva, acum sunt oameni care se apuca de fumat prin intermediul lor. Trist.

Aici nu voi dori sa vad latura medicala (desi e si ea importanta). Aici discut aspectele pur sociale ale situatiei. Si dau 3 exemple:

1. Tigara electronica poate fi fumata in locuri unde nu se fumeaza tigari normale. Miroase mai putin, iar pentru unii (mai ales elevi si studenti) e un aspect al dracului de important.

2. Sunt atatia oameni care nu ar renunta pentru nimic in lume la socializarea de la o tigara. Iar acel „da-mi si mie o tigara” a legat atat de multe prietenii. Si atatia fumatori, altfel oameni „chitrosi”, scot instant o tigara si dau celui care nu are. Fumatul te face deci altruist.

3. Tigara electronica nu e cool. Cool este trabucul, cool este tigara normala tinuta cine stie cum. Cea electronica nu e cool, in fond de ce ai vrea sa te lasi? Tu ca tanar. Stabiliram deja ca fumatul e cool, asa ca de ce ai vrea sa renunti la ceva cool? La ceva pur social, la ceva ce oricum face toata lumea?

Acum ideea e simpla: cat de mult conteaza pentru voi opinia altora. Cat de mult faceti o chestie pentru voi si cat de mult o faceti pentru cei din jur. Fumati pentru ca va place sau pentru ca fumatul va aduce un anturaj misto?

Aspectele medicale sunt partial in favoarea tigarii electronice. In frunte cu aspectul acela ca reglezi cantitatea de tutun si mai ales ca poti fuma arome fara tutun. Adica elimini fix cea mai nociva chestie din tigarile normale.

Nu va indemn nici sa fumati tigari electronice, nici sa nu fumati. Va spun doar ca de multe ori functioneaza argumente de care nu ar trebui neaparat sa tinem cont. Sau ar trebui sa tinem?

Salutari STUDENTESTI tuturor!

2 comentarii

  1. Ce pot spune este ca 80% din prietenii mei, dupa 1-2 luni de tigara electronica s-au reapucat de cele vechi…asa ca nu stiu cat sunt de eficiente.
    Iar partea cu „fumatul” = „socializare” este cat se poate de adevarat, mai ales in mediile liceale si studentesti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s