Carduri bancare … pentru studenti

Cati dintre voi, cititorii acestui blog, nu v-ati lovit de birocratia dintr-o banca? Stiti voi: nu va putem deschide azi contul, nu va putem inchide, avem o taxa ascunsa pentru… Da, la dracu’, aproape tot studentul are carduri bancare. Si zic carduri nu card, pentru ca intr-un fel sau altul si-a facut mai multe.

Sa va zic cum sta treaba. Initial vine banca si iti face o oferta. Iti ofera un card (habar n-am de ce fel, card de credit sau de debit, oricum diferenta dintre ele nici io n-o inteleg cu exactitate) care cica are comisioane 0 si iti da si ceva pe el. 10 lei, 20 de lei, nu conteaza. Ulterior tu termini cu studentia (uimitor, perioada aia atat de frumoasa se termina candva) si te apuci sa platesti comisioane. Mai ales cel de inchidere, de care nu te-a anuntat nimeni. Trist.

Asta e una din variante. Mai e inca una. Cea in care facultatea te obliga sa iti faci card (si-ti si alege banca) pentru bursa ori pentru amaratele de decontari de abonamente. Deci un drept al tau este conditionat de apartenenta la o banca. Uneori esti norocos si poti alege dintre 3 banci. Asta in functie de facultate.

Nu luati aceste situatii ca si cum s-ar exclude. Ele se completeaza. Iar oferte pentru studenti au cam toate bancile, deci sunt studenti cu 5-6 carduri. Multe din ele goale, da ce conteaza? Ai card domne…

Nu zic ca n-ar fi utile cardurile. Sunt utile, pana si eu am unul. Dar cardul nu este ceva de fita si nu ar trebui sa ne facem doar pentru ca e o oferta buna. Totusi, a evita sa ai card este o eroare. Din acest motiv trebuie sa fim atenti ce banca alegem, unde ne facem cardul si cu ce banca colaboram.

Cma atat am avut de spus. Salutari STUDENTESTI tuturor!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s