Carton

Cate lucruri ati cumparat la viata voastra in cutii de carton? Sau cutii carton, cum se scrie acum pe google (n-am inteles faza asta, dar cica asa se face). Sa dam exemplul pantofilor, care vin musai in cutii de carton. Care este logica acelei cutii de carton? Ce facem cu ea dupa?

E clar ca in majoritatea cazurilor ajunge la gunoi. Luam pantofii, ii incaltam, iar cutia mai mult ne incomodeaza decat sa ne fie utila. Mai punem una-alta prin ea, dar foarte rar putem spune ca ne e utila. Uneori am zice mersi daca acea pereche de pantofi am primi-o intr-o punga. La ce bun cartonul totusi?

Intreb totusi altfel: daca n-ar fi acele cutii de carton ne-am revolta, nu? Uite-i si p-astia, nu puteau sa dea si ei o cutie de carton?

Avantajele cartonului insa sunt mari. Cutiile de carton pot fi duse, precum hartia, in centrele de reciclare. Ar trebui sa ne bucuram, din acest punct de vedere, ca primim asa ceva. E adevarat, centrele de colectare sunt prea departate si prea ascunse. Erau pe vremuri mic.ro care primeau asa ceva. Daca dadura faliment nu mai e nimeni. Si e pacat, ideea in sine e buna.

Legat de asta, stiu ca s-a facut mare tam-tam cu privire la pungile de plastic. Magazinele acum le dau contra cost. Cand vedem magazine ca ne dau de carton strambam din nas. Sunt nasoale, nu-s rezistente, tot tacamul. Totusi, sunt biodegradabile.

Nu sunt eu ecologistul numarul 1, unii ar zice ca dimpotriva, insa asta nu ma impiedica sa incurajez anumite chestii utile. Nu as renunta la confortul zilnic, nu as inchid pc-ul o ora ca asa vor unii, insa anumite chestii de bun simt trebuie incurajate. Sau altele descurajate, dupa caz.

Salutari STUDENTESTI tuturor!

ps: Imi place expresia „miliardar de carton”. Nu, nu inseamna ca e miliardar bio-degradabil 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s