Un altfel de Big-brother pentru studenti

O stire mai veche (acum am dat eu de ea) ne spune ca s-a inventat un nou dispozitiv tip big-brother care iti spune daca studentul a citit efectiv cursul sau nu.

Nu-mi dau seama cum functioneaza, dar logica lui este tembela pana la cer. Ce inseamna acest dispozitiv (daca dam crezare acestei stiri pana la capat)? Pai:

1. Vor fi incurajati tocilarii. Ei vor citi si vor reciti de 2-3-4 ori, iar profesorii vor fi informati cu privire la acest lucru. Tu ai nota 10, tu ai nota 7. Stiti la fel de multe, da el a citit de 4 ori.

2. Imi amintesc de perioada facultatii. Erau seminarii la care nu citeam nimic, insa d-aia era profesor la catedra, sa ne spuna ce scrie prin carti. Sau colegi care ziceau pe scurt ce scrie-n carte. Sa inteleg ca acum aceasta modalitate va fi „interzisa” in mod oficial?

3. Credeti ca nu se vor inventa si modalitati de fentare? Ohoo, mintea umana e capabila sa inoveze tot timpul.

4. Ce fel de dovada (ca sa vorbim „juridic”) este aceea ca elevul ori studentul n-a citit. Asculta-l oral si vezi ce stie. Sau nu mai conteaza ce stie ci cat a invatat?

Repet, nu intru in detalii tehnice ca nu ma pricep. Habar n-am cum functioneaza si sincer, e irelevant. Discutia este simpla: supraveghere la bac, supraveghere daca inveti, probabil urmeaza sa fim supravegheati si acasa, daca licenta ori dizertatia ne-o scriem noi pe bune sau o copiem cine stie de unde. Ce pot spune altceva ? Trist, foarte trist.

Salutari STUDENTESTI tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s