Studii inutile. Stiri proaste.

Dau spre lectura urmatoarea stire (link):

Oamenii de știință pretind că scobitul în nas, rosul unghiilor sau pocnitul oaselor de la mâini, toate considerate a fi dovezi de proastă creștere, ne întăresc imunitatea mai bine decât un complex de vitamine. […]

Bun, acum sa va spun care e problema mea cu aceasta stire:

1. Studiul este unul ciudat. De ce ar studia cineva asa ceva? Morala e ca ar fi bine sa facem chestiile astea? Estetica nu mai conteaza?

2. Cercetatorii au facut un studiu, acesta a aparut in presa americana iar d-acolo fu preluat in presa noastra. Ce a iesit vedeti si voi.

3. Faza cu rosul unghiilor am inteles-o. Dar ziceti cum e cu scobitul in nas? Se presupune ca noi ne vom manca mucii? Nu serios, dar daca eu scot din nas (cum recunosc ca mai fac) si pun undeva (sa zicem sub scaunul de la ratb, cum am vazut pe cineva acum 2 zile) de ce ar fi in beneficiul sanatatii mele?

Sună îngrozitor, dar Scott Napper, profesor de biochimie la Universitatea din Saskatchewan, Canada, crede că mucusul din nas conține o doză inofensivă de germeni, care ne-ar putea întări imunitatea.

Asa, si? Daca-i scoatem cu mana acei germeni vor ajunge pe mana noastra? Asta era faza? Serios acu’…

4. Teoria cu prea curat nu e sanatos am mai auzit-o. Dar sincer nu m-as bucura sa fie promovata prea mult. Parca vad cine stie ce „specialist in duhori” din RATB ca ne va rade in nas: da ba, da io-s mai sanatos ca voi…

5. Totusi, trebuie sa ma laud: ma scobesc in nas, imi rod unghiile (de la mana momentan, insa citind stirea asta ma tenteaza sa ma apuc sa le rod si pe cele de la picioare) si mai ales imi pocnesc degetele. Obiceiuri urate, ne-estetice (unghiile mele de la maini sunt oricum vreti voi da nu estetice), dar se pare ca sanatoase. Probabil cand ma voi lasa de ele ma voi imbolnavi de cine stie ce boala grava (sau deja sunt imunizat? sa-mi zica doctorii …).

Salutari SANATOASE tuturor!

Reclame

2 comentarii

  1. Mai sănătos? De când egul de sub unghii e sănătos? Poate îţi creşte imunitatea că te obişnuieşti cu germenii. Ahh şi mucusul din nas nu e plin de praf? De când praful (poluarea) e sănătos?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s