Ce-si face omul cu mana lui …

Exista 2 gandiri total diferite in Romania (si probabil peste tot):

1. S-a stricat ceva? Hai sa chemam un specialist. Cum alegem un specialist, cum deosebim unul prost de unul capabil este de discutat. Dar ideea e simpla: sunt oameni care nu-si propun sa invete aproape nimic si care se lasa pe mana altora.

2. Nu am incredere decat in mine. S-a stricat ceva? Pai si eu am tot 2 maini, de ce sa nu repar eu?

Pentru unii e o mandrie ca au facut o chestie singuri, pentru altii e pierdere de timp. De ce sa-mi bat capul cu aparatul X cand exista specialisti in asa ceva? Si in fond trebuie si ei sa traiasca, nu?

Totusi, uneori se spune ca specialistii iti repara doar pentru a-i rechema dupa o perioada. Ca intentionat fac lucrurile de mantuiala, ca ei sunt pusi doar sa te fure. Depinde de specialisti, depinde de ce anume iti fac si depinde de cat de mult te cunoaste acel specialist.

Sa luam acum exemplul masinilor. Si al studentilor la Poli (regia sa traiasca). Cum ar putea un student de la automatica sa apeleze la cine stie ce mecanic? El trebuie sa stie sa-si repare masina. Daca e vorba de masini mai vechi e clar ca e o provocare (oricum un student la poli nu are bani de masini noi si scumpe). Sau ma rog, poate tine loc de practica.

Si cum studentii sunt #saracilor , solutia este sa puna mana de la mana pentru a cumpara cele trebuincioase: care o cutie de scule, care masini de echilibrat, care cine stie ce altceva.

Auzisem ca la un moment dat studentii de la Poli erau cei mai ieftini mecanici de Dacie. E adevarat, la Dacie stia toata lumea ce sa-i faca. Si nu ca erau romanii destepti, dar te obliga atunci cand dadeai de carnet sa stii cate ceva. Era cica la un moment dat si proba practica.

Nu imi dau seama care solutie e mai buna. Eu insa tind spre solutia numarul 1, nu d-alta, dar nu am deloc incredere in mine. Cine ma cunoaste imi da dreptate 🙂

Salutari STUDENTESTI tuturor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s