Un oras EXCLUSIV universitar

V-ati imagina in Romania un oras exclusiv universitar? Adica fara blocuri de nefamilisti, fara fabrici, fara nimic altceva. Doar universitati si joburi in servicii.

Sunt putine tari care poseda un oras exclusiv universitar, dar sincer le ividiez. Eu acum 3 repere: Slatina, Brasov, Bucuresti. Si va zic asa:

1. Slatina este un oras mort. Nu este studentesc, singurii tineri sunt elevi ori cei care au revenit pentru a munci. E un oras altfel frumos.

2. Brasovul – oras superb. Dar are un melanj ciudat de studenti, muncitori, agricultori & stuff.

3. Bucurestiul este cu adevarat kitchos. Studenti, pensionari, muncitori, tot tacamul. Daca e ceva care sa nu va placa in oras este chiar asta.

CUm v-ar suna insa un oras exclusiv universitar? Sa fie acolo doar studenti si profesori. Iar serviciile din acel oras ar fi exclusiv ale studentilor. Nicio baba enervanta, niciun muncitor mirosind a sudoare… nimic. Iar cand studentul a terminat facultatea sa plece musai din acel oras. Si sa aiba N posibilitati, in frunte cu posibilitatea de a merge in orasul de bastina.

Eu as incerca asta cu un oras pe langa Bucuresti. Bucurestiul e prea aglomerat, un oras exclusiv universitar la 5-10 km de Bucuresti ar putea fi o solutie buna.

Totusi, ar exista si mici dezavantaje. De exemplu, absenta unei generatii s-ar putea sa dauneze (babuta de la parter cu ochiul ei agil s-ar putea sa fie mai utila decat va imaginati).

Per total este o solutie de luat in seama. Macar ca si test.

In articolul urmator voi scrie un articol despre orasul universitar Brasov. Ca deh, acilea ma aflu de cateva zile. Nu stiu pe care din bloguri, dar sigur voi scrie.

Pana atunci salutari STUDENTESTI tuturor!

ps: Nu am vizitat inca orase universitare gen Pitesti sau Targoviste. Sau Petrosani. Acolo s-ar putea sa fie situatii si mai interesante 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s