Chirie. Garsoniera.

E plin internetul cu anunturi de inchirieri garsoniere. Lumea are impresia ca a inchiria o garsoniera (sau chiar un apartament) este o afacere proasta. Daca rata e la fel de mare ca si chiria, de ce sa nu platesti pentru PROPRIUL apartament? In teorie asa este, practic insa lucrurile-s nitel mai complicate.

Sa va zic acum care-s avantajele chiriei:

1. De obicei te muti intr-un apartament deja mobilat. Platesti 100-200 de euro/luna, dar cam atat. Tine de tine ce alegi.

2. Uneori o garsoniera in centru face cat un apartament in marginea orasului. Pentru inceput insa locatia s-ar putea sa fie mai importanta. Nu ai bani si de masina, asa ca te bazezi pe metrou. Avantaj iarasi inchiriere.

3. Partea cea mai importanta: nu te leaga de un anumit oras. Esti tanar, deci vrei sa ai orice posibilitate deschisa. Daca ai un apartament al tau vei avea apoi grija lui. Ok, il inchiriezi, insa pot aparea diverse probleme legale. Proprietarul tot trebuie sa se mai intereseze de acestea, nu?

4. Chiria poate fi vazuta si ca o perioada de proba. Nu stii cum e un cartier pana nu ai locuit in el. Poate nu-ti place cartierul Obor insa iti place Drumul Taberei. Sau iti place Militari. Vii din provincie si trebuie sa testezi nitel un cartier pana sa te muti in el. Parerea mea.

5. Esti student si in momentul asta iti doresti doar un loc unde sa stai. Nu stii daca ramai sau nu in Bucuresti (sau Cluj sau oricare alt oras universitar mare). Inchiriezi o garsoniera si astepti 3 ani. Sau 5. Apoi te decizi.

Si acum, pe scurt, despre garsoniere: sunt foarte bune pentru inceput. Nu ai familie, deci a avea mai multe camere este pura risipa. Iar unele garsoniere arata chiar bine. Nu, nu exista doar garsoniere mici si inguste, puteti gasi si dintre cele mari si bine localizate.

Nu zic ca n-ar fi si dezavantaje. Dar despre alea intr-un articol viitor.

Salutari STUDENTESTI tuturor 🙂

2 comentarii

  1. odata a venit un nene la o terasa ieftina si vindea creioane/surubelnite din alea care pot incerca prizele daca baga curent si baga textul :”cand il cauti nu-l gasesti” asa putem spune si de anuntul unui pret bun pt o chirie intro garsoniera de Doamne ajuta intro zona decenta langa metrou…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s