Dus

Dusul este acea chestie atat de necesara in casa (insa de unii atat de rar folosita), cu care ar trebui sa fim prieteni. Unii sunt certati cu ea, altii sunt prieteni, dar toata lumea a auzit de el. Despre el va povestesc 2 faze:

1. Eram in facultate, anul 1. Nu-mi cunoastem foarte bine colegii si nu neaparat din cauza mea. Un coleg din Moldova („Moldova noastra”) povestea profei despre conditiile din camin. Zicea cum e ok cu camerele, au chiuveta la 2 camere (si toaleta), insa dusul e pe hol, pentru tot etajul. Dar „il folosim mai rar”.
Pentru mine a fost un soc din mai multe puncte de vedere:
– Acel om avea un ditamai par care parea nespalat de mai multe luni. Inteleg sa ai parul lung, dar de ce sa nu-l speli?
– Paradoxal, tipul nu se caracteriza printr-un miros puternic (probabil metabolismul lui era bun, habar n-am). Deci nu ai fi zis ca el se spala o data pe saptamana.
– Oricum ar fi fost, de ce dracu’ te-ai lauda cu asa ceva? Si mai ales: de ce in fata unei profe si a intregii grupe, pe care oricum abia ai cunoscut-o?

M-a marcat acel eveniment iar eticheta pusa acelui s-a confirmat ulterior. El isi cultiva de fapt o imagine de sincer, de „sarac” (recunoscuse la un moment dat ca intentionat are pantofi rupti) si de aparent „nespalat”. Parul ala era un fel de brand pentru el.

2. Alta faza, alt context: o amica isi construia o casa noua. Si zicea ca vrea nu stiu ce fel de dus. Avea despre mine impresia ca as avea bani si ma indemna: ia si tu un dus din ala smecher, ai sa vezi diferenta. Eu eram foarte revoltat: de ce ai da o caruta de bani p-un dus? In fond, toate fac la fel, nu? Eu oricum am o cada de baie nu o cabina de dus, dar rezultatul (Efectul) e acelasi: iei chestia aia in mana si dai cu ea pe corp. Si gata.

Legat de asta, inca 2 aspecte „interesante”:
1. Nu stiu ce ar trebui sa contina un dus sau o cabina de dus. Raman la parerea ca una clasica este de ajuns. La cada inteleg, ca stai relaxat, dar la cabina de dus (aia in care stai in picioare) e inutil sa mai fie si altceva. #numazic
2. Apar tot felul de studii care spun ca ar trebui sa facem dusuri mai rar. Cica eliminam stratul protector al pielii, riscam sa facem tot felul de boli ale pielii si alte alea. Nu-mi dau seama de cine sunt platite acele studii (cine are interesul ca lumea sa NU se spele), dar mi se par periculoase. Unii s-ar putea sa le ia de bune. Si ma gandesc intai si intai la pitipoancele pentru care pielea este cel mai valoros lucru iar mirosul este un detaliu. Unii hateri ar spune ca prin blogosfera exista deja specimene (unu sau poate mai multe) de asemenea pitipoance (pardon, bloggerite). Nu dau nume, prea multa reclama, fie si negativa, strica.

Salutari blogosferice tuturor!

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s