Suplimentele nutritive

Despre suplimentele nutritive nu stiu daca v-am mai vorbit. Oricum, probabil nu pe acest blog. Si nu am spus ce vreau sa va zic acum. Paranteza: e ceva rau daca nu-mi mai amintesc cu exactitate despre ce am scris si unde? E o problema pe care cica n-as avea-o doar io. paranteza inchisa.

Si acum sa va zic despre suplimentele nutritive. Si anume cele 3 (sau 4) aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand cautati pe net magazine suplimente nutritive:

1. Aspectul legal este primul la care ar trebui sa va ganditi. Stiu, pentru unii este pe ultimul plan, dar cu toate astea nu ar trebui sa fie asa. Si asta pentru ca din punctul multora de vedere a respecta legea e ceva atat de naspa. De ce te-ar interesa ce prevede o lege? Dimpotriva: faptul ca e ilegal il face mai cool. Mai interesant. Mai tentant.
Discutia trebuie privita insa si invers: daca e legal nu inseamna ca e neaparat foarte bun. Poate e legal pentru ca inca nu a fost interzis. Sau poate ca „legiuitorul” nu a fost interesat de acest domeniu (din N motive).
Si tot aici mai trebuie invocat un aspect: cel sportiv. Multe dintre aceste suplimente sunt interzise pentru sportivi. Trebuie sa fiti foarte atenti, o puteti pati precum Mutu (el luase o banala pastila pentru slabit).

2. Aspectul medical este poate mai important ca cel legal. Unii zic ca sunt strans legate intre ele: unele chestii au fost interzise pentru ca ar fi periculoase pentru organism. Altele iti fac rau in timp. Altele pur si simplu sunt niste bombe din punct de vedere medical. Nu ca ar conta foarte mult pentru unii. Dar ca si idee chiar asa este.

3. Aspectul utilitar al problemei. Cat de eficiente sunt (pe termen scurt, mediu si lung), cat renteaza ca pret si alte detalii de genul.

Ok, cand cumperi de la un magazin online trebuie sa te uiti un pic cum sta treaba cu acel magazin. Sa nu care cumva sa fie niste tepari. Nu-mi dau seama cat de grav ar fi un medicament (fie el si supliment) contrafacut, dar ma gandesc ca primul lucru (cel mai putin grav) ar fi sa fie ineficient. Adica sa dai banii degeaba.

As mai adauga un aspect (acesta ar fi al IV-lea): folosirea acestor suplimente de capul tau, fara un aviz de la doctor sau macar de la un nutritionist. Da, e destul de grav, pentru ca tu nu prea stii ce contine fiecare chestie d-aia. Da, te crezi atotstiutor, dar uneori e bine totusi sa mai casti gura la unul si altul. E adevarat ca nu toti doctorii si nutritionistii sunt competenti. Dar aici sta si „talentul” tau: alege unul competent. Valoarea unui om este data si de capitatea de a-si alege oamenii cu care lucreaza: ca sef si nu numai.

Ar trebui sa concluzionez ori sa dau alte sfaturi. Nu voi face asta, cred ca am fost destul de clar.

Salutari STUDENTESTI tuturor!

ps: Daca ati apelat la astfel de suplimente va rog dati de veste. Vor si altii sa stie cate ceva 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s