Din nou despre sex shop

Despre sex shop am mai scris. Despre ideea de sex shop, despre cine frecventeaza aceste magazine. Si despre cine vinde in acele magazine. Da, cica e rusinos sa vinzi intr-un sex-shop. Vai vai, eu n-as scoate capul pe strada daca as fi in locul lui sau al ei.

Acum insa voiam sa va zic pe scurt cateva „intamplari”, „zvonuri” si bancuri cu sex shop -uri:

1. Aud prin oras tot felul de legende cu sex shop-urile. Cica imediat dupa scoaterea (partiala) in afara legii a magazinelor de etnobotanice acestea devenisera subit sex shop-uri. Asta e varianta „heitareasca”. Varianta oficiala este ca zvonul a fost dat de adversarii acestora pentru ca altfel nu le pot inchide. Legal ele au voie sa functioneze, asa ca singura sansa sa le inchizi este sa le gonesti clientii. Le inchizi economic nu juridic.

2. Intru pe diverse site-uri si raman uimit cand vad ce categorii de produse vand. Repet: nu am fost niciodata intr-un astfel de magazin. Singurele mele contacte au fost cu vitrine de sex shop -uri (unde oricum nu prea e voie sa expui multe). O categorie interesanta: vibratoare realistice. Suna interesant, arata interesant iar preturile nu sunt exorbitante. Merita testate ar zice unii.

3. Bancul cu mosul care intra in sex shop si intreaba cum se opreste un vibrator il stie toata lumea. E adevarat, analizand efectiv bancul stai sa te gandesti: bai, persoanele in varsta chiar frecventeaza asa ceva? Acum am aflat ca cica da, mai multi decat ne-am putea noi imagina. De ce se intampla asta este un lucru incert pentru mine.

4. O chestie SI mai interesanta: in tarile unde prostitutia e legala aceste magazine sunt incluse in bordeluri. Si au cam acelasi statut (gen: nu ai voie sa spui ce clienti ai avut, exista iesiri laturalnice) etc. Nu-mi dau seama daca la bordel poti testa produsele sau nu. Dar stiu ca ele sunt strans corelate.

5. In alte tari e un folclor mai bogat legat de bancurile cu sex shop -uri. La noi lumea nu stie ce se intampla p-acolo, asa ca si bancurile sunt mai putine. Si oricum nu chiar „la obiect”. Unii zic ca ar tine de o anume educatie (nu imi dau seama: civica, democratica) si de un anume grad de informare.

6. Sa va zic ca n-am aflat de vreun studiu stiintific despre sex shop -uri? Daca a mea facultate de sociologie s-a ocupat de asa ceva rog sa-mi dea de veste. Eu inca n-am aflat.

Gata, sper ca n-ati ametit de tot 🙂

Salutari PROVOCATOARE tuturor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s